Öncelikle ekran kartları gün geçtikçe fazla güç harcamayacaklar, aksine daha düşük güç tüketen ekran kartları çıkacak. Nedeni ise ekran kartı teknolojisi 28nm'ye göre üretilmekte, bir sonraki adım ise 22nm. Yani teknoloji geliştiği için daha az güç tüketen ve daha performanslı kartlar çıkacak. Nvidia Maxwell teknolojisiyle hala 28nm ile ekran kartlarını üretirken yüksek performanslı kartlar üretebildi, 22nm teknolojili kartlar bundan daha az güç sarfedecek yada şu andaki güç tüketimine sahip ekran kartı kadar daha performanslı kartlar çıkartacaktır ama bence hiçbir zaman R9 290x, GTX 780Ti yada ondan önce çıkan pekçok kart gibi yüksek güç sarfeden kartların çıkacağını sanmıyorum.
İkincisi ise ben bir düz GTX 750Ti kullanıcısı olarak sana önerim GTX 750Ti almak yönünde olur, Strix'e o kadar para vermeye değmez çünkü GTX 750Ti'yın GPU'su 95 dereceye kadar dayanır. Ben GTX 750Ti-PH kullanıyorum, tek fanlı. Ben oyunlarda en fazla 72 dereceyi gördüm ve bu ve buna yakın sıcaklıklarda hiçbir performans düşüklüğü yaşamadım. Aynı zamanda eğer oyunlarad V-SYNC'i devreye sokarsan kart bazı oyunlarda (LOL, Telltales games gibi) 60FPS'de takılacağı için çok yorulmayacak ve dolayısıyla benim belirttiğim sıcaklık değerlerine ulaşmayacaktır.
Ayrıca GTX 750Ti daha az güç tüketen bir kart ve performası GTX 760 kadar olmasada çoğu oyun için iyi derecede perfomans veriyor. Benim bilgisayarımda Wasteland 2 ve Shadow of mordor bulunmakta istersen sana GTX 750Ti'yın bu oyunlarda nasıl performans verebileceğine dair birkaç video ekleyebilirim.