R7 260X veya GTX 750 Ti

sirgwaine

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.

'Uygun fiyatlı oyun bilgisayarı toplama...' konulu makaledekine benzer bir sistem topladım(sayılır). Farklı olarak RAM olarak g.skill'in tek slot 8 GB olanından aldım(1600 MHZ CL10). Kasayı cooler master elite rc-430(500 watt PSU'lu) aldım, AMD ekran kartı alırsam veya ilerde ekran kartını değiştirirsem daha fazla güç gerektirebileceğini düşünerek. İşlemci fanı olarak stok soğutucuyu kullanıyorum (ileride yurtdışından sıvı soğutma temin etmeyi planlıyorum). Sormak istediğim strix O.C. bana pahalı geldi.

AMD olarak r7 260x O.C. (bu konuyla ilgili baya soru vardı makalenin yorumlarında fakat net bir cevap için konuyu açtım) performans bakımından denk diyorlar hatta daha iyi diyenler var. Strix oc almamaya karar verdim ya düz gtx750 ti almayı düşünüyorum ya da r7 260x. Sistemi kullanış amacımı da söyleyeyim; genellikle oyun amaçlı kullanacağım (LOL, smite, telltale games oyunları oynuyorum baya, onun haricinde wasteland 2, shadow of mordor gibi oyunları oynayacağım.) ek olarak ekran kartından istediğim bazı kendi alanlımla ilgili programları (stellarium gibi) çalıştırması yeterli. Oyunlarda özellikle hangisinden daha iyi performans alırım? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle ekran kartları gün geçtikçe fazla güç harcamayacaklar, aksine daha düşük güç tüketen ekran kartları çıkacak. Nedeni ise ekran kartı teknolojisi 28nm'ye göre üretilmekte, bir sonraki adım ise 22nm. Yani teknoloji geliştiği için daha az güç tüketen ve daha performanslı kartlar çıkacak. Nvidia Maxwell teknolojisiyle hala 28nm ile ekran kartlarını üretirken yüksek performanslı kartlar üretebildi, 22nm teknolojili kartlar bundan daha az güç sarfedecek yada şu andaki güç tüketimine sahip ekran kartı kadar daha performanslı kartlar çıkartacaktır ama bence hiçbir zaman R9 290x, GTX 780Ti yada ondan önce çıkan pekçok kart gibi yüksek güç sarfeden kartların çıkacağını sanmıyorum.

İkincisi ise ben bir düz GTX 750Ti kullanıcısı olarak sana önerim GTX 750Ti almak yönünde olur, Strix'e o kadar para vermeye değmez çünkü GTX 750Ti'yın GPU'su 95 dereceye kadar dayanır. Ben GTX 750Ti-PH kullanıyorum, tek fanlı. Ben oyunlarda en fazla 72 dereceyi gördüm ve bu ve buna yakın sıcaklıklarda hiçbir performans düşüklüğü yaşamadım. Aynı zamanda eğer oyunlarad V-SYNC'i devreye sokarsan kart bazı oyunlarda (LOL, Telltales games gibi) 60FPS'de takılacağı için çok yorulmayacak ve dolayısıyla benim belirttiğim sıcaklık değerlerine ulaşmayacaktır.

Ayrıca GTX 750Ti daha az güç tüketen bir kart ve performası GTX 760 kadar olmasada çoğu oyun için iyi derecede perfomans veriyor. Benim bilgisayarımda Wasteland 2 ve Shadow of mordor bulunmakta istersen sana GTX 750Ti'yın bu oyunlarda nasıl performans verebileceğine dair birkaç video ekleyebilirim.

Son düzenleme:
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Kartı bugün alacağım, büyük ihtimalle GTX 750Ti alacağım. Video konusunda sen uğraştırmayayım performans konusunda baya bir video mevcut internette onlardan bakarım. Tekrardan teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı