R7 260X'i i3-6100 Sisteme Takınca Mavi Ekran Hatası

mertbaba1114

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. 10.1.2017 tarihinde cihazımı mavi ekran hatası yüzünden Asus'a gönderdim. 70 saat civarında ürünü test etmişler ve bir sıkıntı çıkmamış. Ayrıca ürünün slot temizliğini, fan temizliğini ve termal macununu yenilemişler. Ben arıza notunda mavi ekrandan bahsettiğim için konuştuğum arkadaş bana bilgisayarının diğer bileşenlerinde bir sorun olabileceğini ve bu sorunun belkide PSU'dan olabileceğini söyledi. Şu an sistemim onboard ekran kartıyla çalışıyor ve kartını gönderdiğim günden beri en ufak bir sıkıntı yok mavi ekran hatasına dair. Ekran kartı geldi şu ana kadar bir kere mavi ekran verdi genelde masaüstünde boştayken veya oyun oynarken yapıyor neden yapıyor gerçekten tahmin etmesi zor. Bunu ne zaman yapacağıda belli olmuyor değişik bir sorun anlayamadım.

Anakart: H110M Gaming MSI
Ekran kartı: R7 260X Asus
İşlemci : i3 6100
RAM: Corsair 8 GB 2133 MHz
PSU: KCAS 600W

Not: Sistemde bir adet TP-Link'in kablosuz alıcısını kullanıyorum, ben bu mavi ekran hatasını ne zaman alsam bilgisayar açıldığında internet olmuyor, acaba bu adaptör ile ilgili bir sıkıntı mı var?

Son düzenleme:
Daha önceki konulardan ne hatası olduğuna bakabilirsin ram veya harddiskten olduğunu sanmıyorum.

Yeni gelmemiştir büyük ihtimalle çünkü aradığımda slot temizliği, fan temizliği ve termal macunu değiştiği söylendi yada bunlar söylenince ekran kartı değişmiş mi oluyor beni bi bilgilendirirsen sevinirim. Benim anlayamadığım şey adamlar ekran kartını 70 saat teste tabir tutuyorlar ama ne işse bana gelince böyle bir sıkıntı ortaya çıkıyor. Garantiden geldiği andan itibaren bir kere mavi ekran verdi bunun yazılımsalmı yoksa donanımsal mı olduğunu hayla anlayamadım.

Son düzenleme:
Adamlar test yapmışsa sıkıntı yoktur. Şöyle birşey sen şimdi adamları arayıp dersen böyle böyle bir sıkıntı var. Onlar test ettiğinde yine hiçbir sıkıntı ile karşılaşmayacaklar. Mavi ekran hatasını sadece ekran kartında aramayın. Sistemdeki en ufak bir arıza bile mavi ekran hatası olabiliyor. Hatta benim bilgisayarıma da ram almıştım 5 gün sonra mavi ekran hatası verdi sonra hiç vermedi. Mavi ekran başka sıkıntılardan da kaynaklanıyor olabilir. Sizin sık sık mı oluyor ?

Eski açtığım konuya bi bakarsanız ne demek istediğimi anlayabilirsiniz. Bu hatayı genellikle demiyimde mesela GTA 5'i indirmeye bıraktım diyelim oyun 3 günde iniyorsa 2. günün sonlarına doğru mavi ekran verip bilgisayar kendini restartlıyordu. Bende bunu anlamıyordum bilgisayar durduk yere masaüstündeyken mavi ekran veriyordu bazen GTA 5 oynarken veriyordu ama bişey dikkatimi çekiyordu GTA 5'i online oynayan bir insanım konuyu açarken bir wirelles alıcım olduğunu söylemiştim ben GTA'da ne zaman mavi ekran yesem bilgisayarı açtığımda internet olmuyordu yani internet vardı ama bağlanamıyordu. Bunla alakalı olma olasılığı ne kadar alakalıdır bilmiyorum ama gerçekten bu mavi ekran hatası baya bi canımı sıkmaya başladı. Birde bu hatayı başka sebeplerden alabilirsiniz yazmışsınız hata kodu hep aynı "thread stuck in device driver" hatasını alıyorum. Ekran kartını garantiye gönderdiğimde onboard ekran kartını kullanıyordum hiç mavi ekran almadım Asus'da müşteri hizmetleriyle görüştüğümde bana bu sorunun psu dan olabiliceğini gelen voltajları filan kontrol etmemi veya bilgisayarın başka bir bileşininden olabileceği söylenmişti.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…