R7 265 ekran kartına OC hangi düzeyde yapılmalı?

Yer
Mère-Lachaiselongue Cemetery
Daha fazla  
Selamlar öncelikle. Benim sorum ekran kartıma hafif de olsa bir OC işlemi uygulamak istiyorum. Fakat bilemedim ne kadara kadar çeksem. Aynı zaman da Q9400 işlemcim var, 2.66'dan 3.2'ye çıkardım. Gayet stabil ve serin çalışıyor. Bir de ekran kartına yapmak istiyorum. Sizce ne kadar yapmalıyım?

• 500W PSU
  • P5KPL AM SE ANAKART
  • 4 GB DDR2 RAM

Dosya Ekleri

• 20201212_004004.jpg
    20201212_004004.jpg
    406,2 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleyen: Moderatör:
OC yapsan bile 4 GB RAM ile hangi oyunlarda FPS artışı sağlayacaksın?

Asıl sorum bu değil. Anakartım eski PC'de öyle anakart en fazla 4 destekliyor.

Yeni sisteme şu an da geçemem imkanım yok. Witcher 3'de bu sistemle doku gölge arazi ayarları yüksek gerisi medium Low bir şekilde 45-55 FPS alıyorum.

Asıl sorum bu değil. Anakartım eski PC'de öyle anakart en fazla 4 destekliyor.

Yeni sisteme şu an da geçemem imkanım yok. Witcher 3'de bu sistemle doku gölge arazi ayarları yüksek gerisi medium Low bir şekilde 45-55 FPS alıyorum.
Core Clock'u arttırmayı deneyin.
+10 +10 yapıp ekran kartını 15 dakika Stres testine sokun.

Power limit değerini sona çekin ekran kartından tam performans alırsınız 5-10 derece yükselicektir normaldir. Core clock değerini 10'ya da 15 artıra artıra teste sokun en son test ettiğiniz değerleri kaydedin. Görüntü gittiği ya da sistemin kapandığı durumda bir önceki test ettiğiniz değer stabil değerdir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı