R7 265 ekran rengarenk oluyor ve sonrasında siyah ekran geliyor

catfood

Hectopat
Yer
Coruscant, Empire
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci, Webmaster, Modder - Cyberpunk 2077 & Titanfall 2 & Battlefront 2
Herkese selamlar. Yaklaşık 2013'ten beri R7 265 ekran kartı kullanıyorum ama sanırım bu emektar dostumun sonu gelmiş. Dün bir konu açmıştım orada bilgisayarımın siyah ekranda kaldığını, ondan önce de ekrandaki her şeyin, renklerin vesaire sürekli birbirine girdiğini, ekranda büyük büyük kareler falan çıktığından bahsetmiştim. Oyun oynarken bir anda oyunun ortasında olmuştu, bilgisayarı kapatıp açınca düzelmiş ama 1 saat sonra yine olmuş ve düzelmemişti. Güvenli moda girip belki yazılımsaldır diyerek sürücüleri kaldırıp tekrar yükledim, sonra zaten format atmayı düşünüyordum fırsat bu fırsat diyerek format attım vesaire ama hiçbiri işe yaramadı. Aslında format işe yaradı ama 15 dakika sonra yine aynısı oldu ve yine siyah ekrana dönüştü. Şimdi bu anlattığım etkilere bakılırsa ben artık donanımın bittiğini düşünüyorum, belki arada sırada açılıp 15 dakika sonra yine kapanması da anlık olarak soğukken açtığım için çalışmasından olabilir. Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce farklı bir sorun olabilir mi? Eski bir HDMI kablosu kullanıyorum belki sadece kablo sorun yaratıyordur. Biraz daha geniş konuşayım ayrıntı bilmek isteyenler için: Bilgisayarı açıyorum, normal BIOS ekranları geçiyor ve sonra Windows logosu gelip altta yükleme yuvarlağı dönerken bir anda ekranın dört bir yanını rengarenk kareler dolduruyor ve direkt siyah ekrana dönüşüp öyle kalıyor.

Herkese selamlar. Yaklaşık 2013'ten beri R7 265 ekran kartı kullanıyorum ama sanırım bu emektar dostumun sonu gelmiş. Dün bir konu açmıştım orada bilgisayarımın siyah ekranda kaldığını, ondan önce de ekrandaki her şeyin, renklerin vesaire sürekli birbirine girdiğini, ekranda büyük büyük kareler falan çıktığından bahsetmiştim. Oyun oynarken bir anda oyunun ortasında olmuştu, bilgisayarı kapatıp açınca düzelmiş ama 1 saat sonra yine olmuş ve düzelmemişti. Güvenli moda girip belki yazılımsaldır diyerek sürücüleri kaldırıp tekrar yükledim, sonra zaten format atmayı düşünüyordum fırsat bu fırsat diyerek format attım vesaire ama hiçbiri işe yaramadı. Aslında format işe yaradı ama 15 dakika sonra yine aynısı oldu ve yine siyah ekrana dönüştü. Şimdi bu anlattığım etkilere bakılırsa ben artık donanımın bittiğini düşünüyorum, belki arada sırada açılıp 15 dakika sonra yine kapanması da anlık olarak soğukken açtığım için çalışmasından olabilir. Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce farklı bir sorun olabilir mi? Eski bir HDMI kablosu kullanıyorum belki sadece kablo sorun yaratıyordur. Biraz daha geniş konuşayım ayrıntı bilmek isteyenler için: Bilgisayarı açıyorum, normal BIOS ekranları geçiyor ve sonra Windows logosu gelip altta yükleme yuvarlağı dönerken bir anda ekranın dört bir yanını rengarenk kareler dolduruyor ve direkt siyah ekrana dönüşüp öyle kalıyor.

Muhtemelen GPU'nun RAM yongaları zarar görmüştür. AMD kartlarda sık görülen bir problem.

GÜNCELLEME: Ben acaba sorun donanımsal değil de yazılımsal olabilir mi diyerek farklı bir bilgisayarda ekran kartımı test ettim. 2 farklı bilgisayarda yaptığım teste göre ekran kartım sorunsuz çalışıyor. Birkaç farklı programla ve dxdiag üzerinden ekran kartımın bilgilerini de görebiliyorum. Ama ne zaman Radeon Software'i yüklersem yükleme sonunda ki yeniden başlatma sekansında takılıyor. Yeniden başlatma yaptıktan sonra BIOS ekranları geçtikten sonra siyah ekran kalıyor ve düzelmiyor. Sizce sorun ne olabilir? Bu sorunu yaşamaya başladığım günlerde yazılım yeni güncelle almıştı, ben bugün test ederken yine son sürümü indirip kurdum ve aynı hata oluştu. Daha sonra acaba eski bir sürüm kursam düzelir mi, yani son sürüm hatalı olabilir mi diye düşünerek 2020 Mart ayında ki bir güncellemeyi (sorun yaşamadığım dönemlerde ki bir sürüm) kurup onu da denedim. Fakat sonuç restart işleminden sonra siyah ekran. Ne yapabilirim bilmiyorum, sorunun ne olduğunu bile anlayamıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı