catfood
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci, Webmaster, Modder - Cyberpunk 2077 & Titanfall 2 & Battlefront 2
Herkese selamlar. Yaklaşık 2013'ten beri R7 265 ekran kartı kullanıyorum ama sanırım bu emektar dostumun sonu gelmiş. Dün bir konu açmıştım orada bilgisayarımın siyah ekranda kaldığını, ondan önce de ekrandaki her şeyin, renklerin vesaire sürekli birbirine girdiğini, ekranda büyük büyük kareler falan çıktığından bahsetmiştim. Oyun oynarken bir anda oyunun ortasında olmuştu, bilgisayarı kapatıp açınca düzelmiş ama 1 saat sonra yine olmuş ve düzelmemişti. Güvenli moda girip belki yazılımsaldır diyerek sürücüleri kaldırıp tekrar yükledim, sonra zaten format atmayı düşünüyordum fırsat bu fırsat diyerek format attım vesaire ama hiçbiri işe yaramadı. Aslında format işe yaradı ama 15 dakika sonra yine aynısı oldu ve yine siyah ekrana dönüştü. Şimdi bu anlattığım etkilere bakılırsa ben artık donanımın bittiğini düşünüyorum, belki arada sırada açılıp 15 dakika sonra yine kapanması da anlık olarak soğukken açtığım için çalışmasından olabilir. Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce farklı bir sorun olabilir mi? Eski bir HDMI kablosu kullanıyorum belki sadece kablo sorun yaratıyordur. Biraz daha geniş konuşayım ayrıntı bilmek isteyenler için: Bilgisayarı açıyorum, normal BIOS ekranları geçiyor ve sonra Windows logosu gelip altta yükleme yuvarlağı dönerken bir anda ekranın dört bir yanını rengarenk kareler dolduruyor ve direkt siyah ekrana dönüşüp öyle kalıyor.