R7 265 Sistem Ekran Kart Yükseltme

Alpernylc

Hectopat
Katılım
30 Ekim 2014
Mesajlar
64
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Grafik Tasarımcı
Merhaba arkadaşlar, 3-4 sene önce topladığım sistemimde ekran kartımı yenilemek istiyorum. Öncelikle sizlere sistemimden bahsedeyim.

Asus m5a97 Evo r2.0 anakart
AMD fx8350 işlemci
2x8 kingston hyper beast bellek
Asus r7 265-dc2-2gd5 ekran kartı
TT commander 700W kasa
Sistemde SSD mevcuttur.

Sistemde ne gibi değişiklikler yapabilirim, ayrıca yeni bir monitör aldım. Yeni bir sistem toplamak için bütçem fazla esnek değil, buna istinaden yeni bir sistem toplamaktansa ekran kartını yükseltmeyi düşünüyorum. Sistemimle ilgili başka neler yapılabilir? Ekran kartı tavsiyelerinizi ve diğer görüşlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim. Herkese iyi forumlar dilerim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
RX 470 işini görür diye düşünüyorum.
RX 470 yerine RX 480 8 GB bir ekran kartı alsam sistemde darboğaz yaşarmıyım? Teşekkür ederim.

Bütçeniz doğrultusunda tavsiye vermek daha doğru olacaktır. Bu yüzden bütçenizi belirtir misiniz?
Bütçemin üst limiti 2000 TL,

Ayrıca 5 ay sonra Ryzen sistemine yükseltme sağlayabilirim, bu durumda alacağım kart 5 ay sonra toplayacağım sistem için de yeterli olabilmesini istiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Teşekkür ederim.
 
Hocam 2000 TL için Ryzen önerisi yapmamız çok zor. G4560 ve 1050 Ti'li sistem toplanabilir. Eğer beklerseniz Haziran gibi Ryzen 3 işlemcileri çıkıcak. O zaman belki isteğiniz doğrultusunda güzel bir sistem olur. Hem biraz daha para biriktirmiş olabilirsiniz belki.
 
Tamamdır, teşekkür ederim. Fakat şuan RX 480 darboğaz sorunu yaşatır mı yada performans sıkıntısı yaşar mıyım? Bu konuyu merak ediyorum.
 
Ben yanlış anlamışım kusura bakmayın. Elinizdeki sistemden depolama birimleri, kasa ve PSU kalacak şekilde diğerlerini satabilirseniz; güzel bir Ryzen sistem toplanabilir.

Bence RX 480 alınabilir. Youtube üzerinden işlemciniz ile yapılan oyun testlerini izleyebilirsiniz.
 
Çok teşekkür ederim, Ryzen işlemci mimarisi olarak herkes için AMD adına bir güven sağladı. Büyük olasılıkla RX 480 alacağım. Tekrardan teşekkürler.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı