R7 265 Sistemde GTA V - Anlık FPS Düşmeleri

Makaleler
9
Merhabalar. GTA V oynarken 100'den 0'lara kadar olan, 1 saniyeden çok daha fazla süren ve donmalara yol açan FPS düşüşleri yaşıyorum.

Low Ayarlarda Oynarken: Sabit 90-100 FPS arası oynarken birden 0-5 FPS'lere düşmesi.

High-Ultra Ayarlarda Oynarken Sabit 40-45 FPS arası oynarken birden 0-2 FPS'lere düşmesi.

Oyuna girdiğimde ilk 30 dakika çok rahat 90-100 FPS oynuyorum, fakat 30 dakikadan sonra FPS düşmeleri başlıyor.

Sıcaklık Değerleri:

GPU: Max 68 Derece
CPU: Max 55 Derece

Sistemim:

GPU: PowerColor R7 265
CPU: FX X6 6350 3.9GHz
RAM: Crucial 4GB 1600MHz
HDD: Toshiba 500GB
Anakart: ASUS M5A97 LE R2.0

Monitör: BenQ RL2240HE

Yardımcı olabilecek arkadaşa şimdiden çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu oyun için maalesef 4GB RAM yetersiz kalıyor. En az 6GB RAM kullanmalısınız.
Bir arkadaşınız yada tanıdığınızdan ödünç RAM alın ve test edin. Eminim sorununuz çözülecek.

Bu oyun için maalesef 4GB RAM yetersiz kalıyor. En az 6GB RAM kullanmalısınız.
Bir arkadaşınız yada tanıdığınızdan ödünç RAM alın ve test edin. Eminim sorununuz çözülecek.
Babamın bilgisayarında tek 4GB RAM var. CL değerine nerden bakabilirim takmak için?

CPU-Z adlı program ile öğrenebilirsin. CPU-Z programında Memory kısmında RAM hakkında bir birçok bilgiyi edinebilirsin.
Benim sistemimden örnek:

CAS#Latency(CL) 9. RAM frekansını da 800x2=1600MHZ olarak buluyoruz.

Babamın 4GB Belleğini takıp çalıştırdım. 1 saat oynadım, hiç FPS düşüşü yok. Bellek kullanımı 4.1 - 4.3 GB arası olduğundan dolayı böyle oluyor galiba. Şimdi çözüm, ya bana 4GB Bellek alacağım, ya da babama 2GB bellek alıp babamınkini bende bırakmak. Hangisi daha mantıklı?

(Benim halihazırda kullandığım belleğim: Crucial 4GB 1600MHz CL8
(Babamın belleği: Crucial 4GB 1333MHz CL10)

Eğer babanızın belleğiyle sizinki uyumlu çalışıyorsa, babanıza 2GB RAM almanız yeterli olacaktır. Babanızın belleğini de siz kullanarak 8GB RAM ile devam edersiniz.

Eğer babanızın belleğiyle sizinki uyumlu çalışıyorsa, babanıza 2GB RAM almanız yeterli olacaktır. Babanızın belleğini de siz kullanarak 8GB RAM ile devam edersiniz.
Babamın sadece film arşivi var (ne tür olduğunu söylemeyim) onları izler. Onun haricinde de internette takılır Facebook'a girer Instagram'a girer. Oynadığı en ağır oyun internetten Flyordie Tavladır. 512MB RAM yeterli olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…