R7 265 sistemde kaç W PSU kullanımalı?

Stucknela

Kilopat
Merhaba. Sistemimde ekran kartı hariç yükseltme yaptım ve PSU önerisi 500W'dan aşağı olmadı hiç. Eski parçalara bakıyorum yeni parçalarla aynı enerji tüketimi var. Ben eski parçalar ile Vento'nun 350W'lik PSU şunu kullanıyordum ve bir problem yoktu. Parçaların güç tüketimi aynı olmasına rağmen neden bu fark? Öneriler mi yanlış yoksa bilmediğim bir şey mi var? Ya da anakart veya RAM da kayda değer bir enerji mi tüketiyor?

• R7 265 Dual-X 2 GB 256 bit.
  • Intel g630.
  • 8 GB RAM.

Yeni parçalar;
  • i3 10100F.
  • B560 anakart.
  • 8 GB RAM.

12v kanalından 300W civarında güç veren kaliteli bir PSU rahat yeter. Bu sistem tam yük altında maksimum 270-280 Watt güç çeker, güvenlik payı vs. ona göre hesaplayın.

E bana 500W falan önerdiler. Neden acaba?

PSU'ların üstünde yazan güç değeri gerçekte verdiğinden farklı oluyor, o yüzden yetip yetmeyeceğini en kısa yoldan anlamak için 12v kanalından kaç Watt verdiğine bakmak gerekiyor. 500W olduğu söylenen kalitesiz bir PSU gerçekte çok daha az güç verebilir ve güçte dalgalanmalar olabilir. Bilindik kaliteli markaların 450W 80 Plus bir güç kaynağı çok rahat yeterli olur.

Aerocool 500W bile onermediler :d. XPG 750W'lik PSU aldım uygun aldım ama gereksiz masraf gibime geldi bu işlemcilerin aynı gücü çektiğini öğrenince.

Bir bilgisayarcı ya sormuştum bu site de de 1 2 konu açtım bununla alakalı.

Aerocool markasının herhangi bir 500W değerindeki PSU'su bu sisteme yetmez diyen kişiyle muhatap bile olmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…