R7 2700 için overclock nasıl yapılır?

Makaleler
11
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 7 7700X İşlemci
32 GB 6000 Mhz Ram
1+1+2 TB PCIe 4.0 SSD
Sapphire RX 6900 XT SE Ekran kartı
ASUS ROG Strix X670E-A Anakart
Meslek
Yazılım Mühendisi
RAM
XPG 3200 Mhz 64 GB RAM (16GBx4)
Ekran kartı
RTX 3060 Ti
Anakart
MSI B450M Mortar
İşlemci
Ryzen 7 2700
Merhaba değerli Technopat sakinleri,
Ryzen 7 2700 işlemcim var düzgün bir OC rehberi arıyorum. Sıvı soğutma kullanıyorum 1 saatlik stress testinde Max 57 derece göründü. Fan hızları da hatrı sayılır derecede düşük 750-1100 RPM arası değişiyor. Tüm çekirdekler %100 kullanımda 3.4 GHz çalışıyor. Haliyle bu hız pek tatmin edici değil (Valorant gibi oyunlarda özellikle). Uygun bir rehber önerebilir misiniz?

1657722384278.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 7 2700 işlemcim var düzgün bir OC rehberi arıyorum. Sıvı soğutma kullanıyorum 1 saatlik stress testinde Max 57 derece göründü. Fan hızları da hatrı sayılır derecede düşük 750-1100 RPM arası değişiyor. Tüm çekirdekler %100 kullanımda 3.4 GHz çalışıyor. Haliyle bu hız pek tatmin edici değil (Valorant gibi oyunlarda özellikle). Uygun bir rehber önerebilir misiniz?

Eki Görüntüle 1449921
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eki Görüntüle 1449921
Frekans değerlerin normal çünkü aida64 stress testini CPU&FPU olarak seçtiğinde FMA kullanıyor. Yani frekasın düşmesi normal. Cpu-Z den test yaparsan boostlandığını göreceksin işlemcinin. Yani kısacası işlemcin kendini 4.1Ghz'e kadar boostlayabiliyor. Overclock yapsanda aida64 FPU&Cache testinde 4.1GHz göremeyeceksin çünkü power limite takılacaksın maalesef.

Frekans değerlerin normal çünkü AIDA64 stress testini CPU&FPU olarak seçtiğinde FMA kullanıyor. Yani frekasın düşmesi normal. CPU-Z'den test yaparsan boostlandığını göreceksin işlemcinin. Yani kısacası işlemcin kendini 4.1GHz'e kadar boostlayabiliyor. Overclock yapsanda AIDA64 FPU&Cache testinde 4.1GHz göremeyeceksin çünkü Power limite takılacaksın maalesef.

Kitapçıktaki gibi 3.4 GHz'ye çoklu işlemde her türlü takılıyor maalesef. Bu sebeple sağlam bir OC dokümanı arıyorum. Çoklu çekirdekli işlemlere ihtiyaç olan oyunlarda FPS yerlerde sürünüyor şu an. MSI toolunda Game Boost'u açtığımda tekli çekirdekte 4.1'den 4.4 GHz'ye kadar çıkıyor. Fakat çoklu işlemlerde bu Power limitin beni etkileyemeyeceği şekilde bir OC yapmak istiyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkürler şu an deniyorum.

Kitapçıktaki gibi 3.4 GHz'ye çoklu işlemde her türlü takılıyor maalesef. Bu sebeple sağlam bir OC dokümanı arıyorum. Çoklu çekirdekli işlemlere ihtiyaç olan oyunlarda FPS yerlerde sürünüyor şu an. MSI toolunda Game Boost'u açtığımda tekli çekirdekte 4.1'den 4.4 GHz'ye kadar çıkıyor. Fakat çoklu işlemlerde bu Power limitin beni etkileyemeyeceği şekilde bir OC yapmak istiyorum.

Teşekkürler şu an deniyorum.
cTDP limitini kaldırmalısın anakarttan bulup. Ya da all core oc yaptığın zaman direk yoksayabilir power limiti. Ama aklında bulusun 4.2 All-core oc yaptığın zaman Aida'da stabil olmayacaktır. Ya da işlemcin 100 derece olabilir :)

CTDP limitini kaldırmalısın anakarttan bulup. Ya da all Core OC yaptığın zaman direk yoksayabilir Power limiti. Ama aklında bulusun 4.2 All-Core OC yaptığın zaman AIDA'da stabil olmayacaktır. Ya da işlemcin 100 derece olabilir :)

All-Core 3.9 yapmıştım ama PC'yi her kapattığımda BIOS'a giriyor. Eski ayarlarına çeviriyor. BIOS'ta ayarları yapıp reset yaptığımda sorun olmadan 3.9 olarak çalıştığını gördüm(PC'ye restart atınca sorun olmuyor fakat kapatınca OC ayarları gidiyor). Sanırım anakartımda bir sorun var. 4.2 tehlikeli görünüyor. Araştırdığım kadarıyla en yüksek yapan 4.0 ya da 4.1'e kadar yapmış durumda.

All-Core 3.9 yapmıştım ama PC'yi her kapattığımda BIOS'a giriyor. Eski ayarlarına çeviriyor. BIOS'ta ayarları yapıp reset yaptığımda sorun olmadan 3.9 olarak çalıştığını gördüm(PC'ye restart atınca sorun olmuyor fakat kapatınca OC ayarları gidiyor). Sanırım anakartımda bir sorun var. 4.2 tehlikeli görünüyor. Araştırdığım kadarıyla en yüksek yapan 4.0 ya da 4.1'e kadar yapmış durumda.

En yüksek yapıcağın overclock zaten 4.1

Yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkürler. BIOS'tan sorun yaşadığım için Ryzen Master ile yaptım. 4.1 GHz denedim 90 dereceye kadar çıkıyor 15 dakikalık benchmarkta. Sorun yaşamamak adına 3.9 GHz'ye kadar çıkarttım. 70-75 Derece civarında çalışıyor. Başlığa sonradan gelip OC'yi merak eden arkadaşlar olursa diye de bir not bırakıyorum stok soğutucuyla kesinlikle denemeyin. Sağlam bir sıvı soğutmada bile çok çabuk ısınma yaşanıyor. Bu arada 3.9 GHz'de güç tüketimi 80 Watt'tan 113 Watt'a kadar çıkıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı