Çözüldü R7 2700 sistem çalışırken ekran gitmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MehmetCan00

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarım açıkken bazen ekran gidiyor ve beraberinde klavye ve fare de gidiyor. Bu sırada ekran kartımın üzerindeki Gigabyte logosunun ışığı yanıp sönüyor. Reset atınca geri düzeliyor. Cihazın hiçbir şekilde ısınma sorunu yok. Performans sorunu da yok. Formatını Microsoft'un kendi sitesinden indirdiğim ISO dosyası ile yükledim ver driverleri güncel. Cihazımın özellikleri.
AMD Ryzen 7 2700.
ASUS TUF Pro Gaming
G.Skill 3000MHz CL16 RAM.
Gigabyte RX 580 4 GB.
Sharkoon shp V2 650W 80+
240 GB James Donkey SSD'le.
4 fanlı Rainbow kasa.
BIOS'unu güncelledim anakartın hala arada yapıyor sebepsizce. bilgisayarın fişini taktığım yerde topraklama yok ondan dolayı olabilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
Ram frekansınız 3000 mhz ve xmp açık ise, 2933 yapın elle. Tekrar deneyin.
2933 mhz yapın öyle bir deneyin, ben o şekilde sorunu çözmüştüm. XMP açıp elle 2933 mhz çektim.

Hocam, PSU kaynaklı olabilir. Topraklama yok demişsiniz. Daha çok statik elektrik oluşur. Topraklama üzerinden atılması gerekir. Bu sorunu çözün derim. Gerekirse elektrikçi çağırın.
Bunu en kısa zamanda çözeceğim inşallah. Zaten ya pirizden yada ssd den şüpeleniyorum. James Donkey daha öncede başıma böyle belalar açmıştı sistem felan çöküyordu eski bilgisayarımda
2933 mhz yapın öyle bir deneyin, ben o şekilde sorunu çözmüştüm. XMP açıp elle 2933 mhz çektim.
teşekkür ederim deneyip döneceğim.
Ram frekansınız 3000 mhz ve xmp açık ise, 2933 yapın elle. Tekrar deneyin.
şuan uyguladım 2933 e çektim inşallah çözülür sorunum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…