R7 2700X bilgisayar aniden donuyor

Sylvanus

Decapat
Merhaba arkadaşlar bir problemim var, yardımlarınızı rica edeceğim.

Bilgisayar geçenlerde takılırken durduk yere siyah ekran geldi ve herhangi bir tepki veremedim. Üstüne çok düşmemiştim ve tam olarak ne yaptığımı da hatırlamıyorum o yüzden. Derken bugün aynı problem 3 kere daha oldu. CS oynarken siyah ekran geldi ve bilgisayar dondu. Discord açıktı oradan düştüm, oyundan düştüm, yani sadece görüntü gitmemiş. Ne yaparsam yapayım herhangi bir tepki alamadım. Kasa çalışmaya devam ediyor, donanımlar açık LED'ler yanıyor, fanlar dönüyor. Genel olarak bir ısınma durumu da söz konusu değil. İşlemci 67 derece dolaylarında, ekran kartı ise zaten 45 dereceyi geçmiyor. İlginç bir ayrıntı olarak kasadaki Power butonu da tepki vermiyor. Uzun süre basılı tutuyorum, kapanması gerekirken tepki yok. Kasanın arkasındaki PSU Switch'i ile gücü kesip 5-10 sn sonra tekrar açabiliyorum bilgisayarı. Bugün ilki olduktan sonra bilgisayarı tekrar açtığımda oyuna tekrar girdim ve yaklaşık 10 dk sonra tekrar oldu ve üçünücüsü tekrar açtığımda 5 dk sürmedi. Konu ile ilgili kafa yordum ama aklıma pek bir sebep gelmiyor maalesef.

Bu olay yalnızca son 4-5 günde başıma geldi, ilkini pek hatılamıyorum ama diğer 3'ü bugün oldu.

Sistemim:
Anakart: ROG STRIX X470-F
RAM: G.Skill Tridentz 3000 MHz DDR4 2x8 GB
Ekran Kartı: ROG STRIX RTX2070
İşlemci: Ryzen 7 2700X
PSU: NZXT E850
SSD: XPG SX8200PNP

Ayrıca belki etkisi olabilir, 1 hafta kadar önce JamesDonkey 240GB'le SSD ve eski notebook'umdan çıkardığım Samsung 1 TB HDD'sini de geçen gün anakarta bağladım.

Fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar, şimdiden teşekkür ederim.

Sistem james donkey olan da kurulu değil hocam, oradan çalışan bir uygulama da yok, o ssd daha önce bozulmuştu 3 yıl birebir değişim ile sıfırını gönderdiler. 1 hafta olmadı henüz, yeni gelen sıfır cihazı bağladım yani. Şuan windows bellek tanılama aracı ile ram'leri test ediyorum.

Hocam oyun orda değil, orada sadece o an oynamadığım başka bir oyun kurulu. Yani aktif olarak o ssd ile herhangi bir işlem gerçekleşmiyor. Ama benzer sorunu yaşayanlar o ssd yi kullanıyor ise sökebilirim direk çok da mühim değil benim için.

RAM'ler soldan sağa 2. ve 4. slotta takılı mı?

JD ssd yi söktüm, tam sorun çözüldü derken bu seferde durduk yere reset attı bilgisayar. HDD Tune pro ile error scan yaptım, ardından monitör ile rastgele klasörlere tıklıyordum, hop reset attı.
Arkadaşlar sorun devam ediyor, bazen reset oluyor, bazen siyah ekranla kapanıyor. Ama tüm fanlar çalışmaya devam ediyor. İşlemciye stress testi yapıpı sıcaklığını artırmaya çalıştım, ilk denediğimde 10-15 sn de resetlendi pc. Sonra 2 defa daha denedim onlarda siyah ekran problemi yaklaşık 7-8 dk da gerçekleşti. İşlemci de gördüğüm son sıcaklık derecesi 77 dereceydi. İşlemci ısınması ile alakalı olabilir mi? Burda da şöyle bir soru doğuyor, bazen oyunlarda oluyor ama bazen de stremio da film izlerken oluyor. Stremio işlemciyi bu kadar ısıtabilir mi?
Az önce aida 64 ile stress test yaptım, 10 dk sonra durdurdum yani kapanma olmadı. Kafasına göre mi kapanıyor anlayamadım max sıcaklık 81 avg: 75 falandı.
Masaüstünde dururken durduk yere de kapanmalar başlaıd

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…