Çözüldü R7 2700X boşta 85 derece

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

GalipKelesoglu

Kilopat
Daha fazla  
RAM
Corsair CL16 32 GB 8x4
Ekran kartı
Sapphire RX 590 Nitro+
Anakart
Msi B450 Tomahawk
İşlemci
Ryzen 7 2700X
Merhabalar. İşlemcim BIOS'ta 66-67 derece gösteriyor. Masaüstünde programlar aracılığıyla baktığımda 85 derece sabit. Oyuna girerken 3 sn 86 derece, sonra yine 85. Masaüstünde boş dururken gene 85, 84'e düşmüyor.
Windows 11 Pro yüklü. Windows 10'da da son 15 gündür aynı problemi yaşıyordum.
•••Temiz kurulum yapıldı.
•••Driver-BIOS-Windows hepsi güncel.
•••Virüs taramasında virüs-trojan vb tespit edilmedi.
85 derece görmesinden mütevellit fanlar çıldırmış gibi dönüyor. Ancak kasanın içine içecek koysanız soğumuş şekilde alabilirsiniz. Sıcaklık emaresi yok kasada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar problemi çözdüm herkese ilgisi için teşekkür ederim.
Problem için soğutucu ayaklarını söktüm ve gördüm ki soğutucunun bağlandığı ayaklardan birisi çatlamış, tek tarafı kırılmış. Soğutucu yüzeyi ile işlemci birbirine tam temas etmediği için soğutma işlemini gerçekleştirememiş.
CPU kullanımı ne durumda hocam. Görev Yöneticisi'nden onu da takip edebilir misiniz? Soğutucu ayakları yerinden çıkmış olabilir. CPU soğutucu işlevsiz kalmıştır bir ihtimal.

Merhabalar. İşlemcim BIOS'ta 66-67 derece gösteriyor. Masaüstünde programlar aracılığıyla baktığımda 85 derece sabit. Oyuna girerken 3 sn 86 derece, sonra yine 85. Masaüstünde boş dururken gene 85, 84'e düşmüyor.
Windows 11 Pro yüklü. Windows 10'da da son 15 gündür aynı problemi yaşıyordum.
•••Temiz kurulum yapıldı.
•••Driver-BIOS-Windows hepsi güncel.
•••Virüs taramasında virüs-trojan vb tespit edilmedi.
85 derece görmesinden mütevellit fanlar çıldırmış gibi dönüyor. Ancak kasanın içine içecek koysanız soğumuş şekilde alabilirsiniz. Sıcaklık emaresi yok kasada.
Termal macun değişimi yapıldı mı?

Fan tam oturmuş mu kontrol et ve stock fan mı kullanıyorsun?

Cooler Master 240mm sıvı soğutucu var. Termal macunu sıfır alıp yeniledim 85 dereceyi gördüğüm için ama sıcaklıkta bir değişiklik olmadı. Ancak ben işlemcimin sıcak olduğuna inanmıyorum. Daha önceleri 65-70 dereceye çıktığında odayı ısıtırdı, şu an kasa buz gibi.

Cooler Master 240mm sıvı soğutucu var. Termal macunu sıfır alıp yeniledim 85 dereceyi gördüğüm için ama sıcaklıkta bir değişiklik olmadı. Ancak ben işlemcimin sıcak olduğuna inanmıyorum. Daha önceleri 65-70 dereceye çıktığında odayı ısıtırdı, şu an kasa buz gibi.

Stok fanınız varsa bir de onu takıp sıcaklığı öyle kontrol edin isterseniz.

Sıvı soğutmanın pompasından ses geliyor mu hocam, sıvı soğutma pompası genelde kolay kolay ölmez ama boşta 85-86 derece diyorsunuz. Ayrıca fanların deli gibi dönmesi gerekiyor sıvı soğutma üzerinde böyle bir durum şu an mevcut mu ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı