R7 2700X GTX 1060 sisteme monitör vs ekran kartı yükseltme

spikeSpiegel

Centipat
Merhabalar,

Mevcut sistem:

Anakart: Gigabyte Aorus B450M.
CPU: AMD Ryzen 7 2700X.
GPU: Zotac GTX 1060 3GB mını
PSU: Corsair tx-m 650 Watt.
RAM: 8x2 2133MHz Corsair Vengeance DDR4 RAM (16x2 3200MHz seklinde yukseltecegim iki hafta icerisinde)
Monitor: Iıyama TN panel 1920x1080 @ 60Hz (maalesef eski bir monitor, model numarasini suan hatirlayamadim)

Ogrenciyim ve para arttirmamin tek yolu ek isten sagladigim gelirim, haliyle para biriktirmem gercekten uzun suruyor. Su an harcayabilecegim £300 civari bir param var. RAM'den sonra GPU guncellemek istiyorum fakat mevcut monitor ile GPU yukseltmenin etkilerini direkt olarak gorebilecegimi dusunmuyorum. Aklimda RTX 2060 ya da RTX 2060 Super almak var, bu GPU ile 1080P 60Hz oynamak karta hakaret gibi geliyor. 1440P 144Hz bir monitor almak sonraki hedefim ama GPU aldiktan sonra bu monitor icin gerekli ucreti biriktirmem asagi yukari 3-5 ay surebilir.

Mevcut sistem ele alindiginda, sizce ilk önce hangi parcayi guncellemeliyim? Ekran karti mi yoksa monitor mu?

(Not dusmeden edemeyecegim, Technopat sosyal'deki ilk basligim. Her ne kadar kurallara goz atmis olsam da hata yapmis olabilirim, affola. )

Öncelikle bence ekran kartı al ileride monitör değiştirirsin Rtx 2060 veya Rtx 2060 super modeli alabilirsin amd ye karşı bir tutumun yoksa rx 5700 veya rx 5700xt de alabilirsin

Öncelikle bence ekran kartı al ileride monitör değiştirirsin Rtx 2060 veya Rtx 2060 super modeli alabilirsin amd ye karşı bir tutumun yoksa rx 5700 veya rx 5700xt de alabilirsin
AMD dusmanligi gibi bir huyum yok, fakat NVIDIA'nin sundugu Ray Tracing ozelligi ciddi anlamda ilgimi cekiyor, bu yuzden RTX serisine yonelmek istiyorum. Yoksa aklimda ikinci el RX Vega 64 almak da vardi fiyat/performans acisindan baya iyi duruyor.

AMD dusmanligi gibi bir huyum yok, fakat NVIDIA'nin sundugu Ray Tracing ozelligi ciddi anlamda ilgimi cekiyor, bu yuzden RTX serisine yonelmek istiyorum. Yoksa aklimda ikinci el RX Vega 64 almak da vardi fiyat/performans acisindan baya iyi duruyor.
Ray Tracing var evet ama daha çok fazla oyunda o özellik yok birde galiba rx 5700 va 5700 xt modellerine ray tracing güncellemesi gelecek bu teknoliji nvdia ait değil amd de geçebilir. Fakat genede sizin kararınız rtx 2060 alsanızda üzmez sizi

Bence 1080P 144Hz bir monitör al çünkü ekran kartı alırsan bir faydası olmayacak. İki kart da 1080P 60Hz rahatlıkla veriyor zaten. Oyunlar dışında da 144Hz akıcılığı etkiliyor. 2K 144Hz monitörü 2060 Süper bile tam anlamıyla besleyemez ve şu anki kartınız büyük ölçüde yetersiz kalır. 1080P 144Hz bir monitör alıp artan parayı da ekran kartı için bir kenara atın derim

Evet sizin dediğinizde mantıklı fakat gtx 1060 3gb modeli yeni oyunlarda zorlanmaya başlıycaktır 1080p monitör 60 hz birazdaha idare edebilir. 144hz monitör daha çok e spor oyunlarında lazım

Merhaba. RTX Güzel bir özellik görsel şölen için evet ama performansı da etkileyen bir durum söz konusu. Amd konusuna değinecek olursam RX 5700 serisi önermiyorum çünkü ciddi anlamda sorunlar var. Güncelleme ile sorun falan kalmadığı söyleniyor karar size kalıyor açıkçası. Fakat Amd alacaksanız sonraki seriyi bekleyin böylelikle direkt RTX destekli bir kart sahibi olursunuz ve sorunlarda çözülmüş olur. Stabilize için Nvidia fakat fiyat performans için Amd karar sizindir.

Bu dedigini biraz daha arastiracagim, eger dedigin gibiyse dusunulebilir. Tesekkurler.

Mantikli bir yaklasim olmus, Super modelinin yeterli olacagini dusunmustum ama biraz daha bakmakta fayda var belki de senin dedigin gibidir. 1440p istememin bir diger nedeni fiyat farki acikcasi, 1080p modellerle 1440p arasinda asiri bir fark gorememistim.

Sonraki AMD'lerin gelis tarihi hakkinda net bir bilgi var mi? Benim tahminim Nisan-Mayis aylarini bulacagi yonunde ve biraz sabirsizim acikcasi Suan AMD bir kart alacak olsam RX Vega 64 olurdu sanirim, cunku ikinci elleri baya uygun geliyor.

@spikeSpiegel Haklısın beklemekte mantıklı olmayabilir duruma göre. Fakat mevcut sorunların olduğunu varsayarak bu yorumu yaptım beklemeniz için karar sizin. Ben RTX 2060 Super kullanıyorum 2K için gayet başarılı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…