1. Bence gerek yok. Üstüne koyacağı fazladan okuma yazma hızı sana pek bir şey katmayacaktır.
2. Kesinlikle gerek yok. 16 GB bellek fazlasıyla işini görecektir. 32 tamamen gereksiz (senin kullanımın için).
3. Benim 2700X'im olsa 5800X ile bile değişmezdim, zira performans açısından kayda değer fark yaratmayacaktır. İşlemcin gayet yeterli, hatta yeterliden bile iyi. Şu an için bile iyi bir fiyat/performans işlemcisi. Ben senin yerinde olsam rahat rahat AM5/DDR5 sisteminin çıkışını beklerdim. Ekran kartın da dediğin gibi gayet iyi bir kart. RTX desteğini saymazsan en güncel oyunlarda bile yüksek ayarlarda 60+ FPS verebilir hiç zorlanmadan.
Ekran kartı için de acele etmeni gerektirecek durum yok. Senin yerinde olsam AMD'nin 6800 serisi sonrası çıkaracağı ekran kartını bekleyebilirdim. 6800'lerin RTX 30'lara göre ciddi dezavantajları olsa da ham güç olarak cidden yetenekli kartlar. İleride RTX benzeri özelliklerini geliştireceklerini tahmin ediyorum. O zaman çok farklı şeyler konuşulacak bence.