R7 2700X RTX 2060 Sistem Uyumu

Endless21

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle sistemi hafta sonu almayı düşünüyorum. Sistem konusunda bugüne kadar tecrübem olmadı. Birkaç haftalık araştırma sonucunda böyle bir sistem oluşturdum. Uyum konusunda bir sıkıntı var mı? (Şu parça daha iyi olurdu demenize gerek yok bütçemin en üst limitindeyim)

AMD Ryzen 7 2700X Socket AM4 4.3GHz 20MB Önbellek 105W İşlemci
MSI A320M PRO-M2 V2 AMD Ryzen™ DDR4 3200MHz (OC) USB 3.1 Anakart
ASUS GeForce ROG STRIX RTX2060 GAMING OC GDDR6 6GB 192Bit DX12 Ekran Kartı
CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance DDR4 3200MHz CL16 RGB Pro Led Dual Kit Ram
Xigmatek Ccm-38Bbw-E71 Talon Vector 750W 80+ Silver 200Mm+14Cm Led Fan Kasa
Samsung 500GB 860 EVO SATA 3.0 (Okuma 550MB / Yazma 520MB) SSD
WD Blue 2.5 1 TB 128 MB SATA 6 Gb/s 5400 RPM 7mm

Son düzenleme:
Anakart seçimi yanlış, R7 işlemci alıp dip seviye A320 anakart alınmaz. Alacaksanız X470 veya B450'nin üst modellerini alın.
2. bir yanlış da alacağınız kasada zaten PSU var gidip ayrıyetten tekrar PSU alıyorsunuz, parayı çöpe atmak istiyorsanız Vatan çöplük değil, dışarıda çöp kutuları mevcut. Ayrıca o kasa da gereksiz pahalı. O paraya çok daha iyi kasa alınır.
PSU da daha iyi model alınmalı, çok kaliteli bir şey değil.
İşlemci de 3. nesil alınmalı.
Yani sistem baştan aşağı yanlış.
Bütçe belirtin daha iyi bir şey önerelim.

Anakart seçimi yanlış, R7 işlemci alıp dip seviye A320 anakart alınmaz. Alacaksanız X470 veya B450'nin üst modellerini alın.
2. bir yanlış da alacağınız kasada zaten PSU var gidip ayrıyetten tekrar PSU alıyorsunuz, parayı çöpe atmak istiyorsanız Vatan çöplük değil, dışarıda çöp kutuları mevcut. Ayrıca o kasa da gereksiz pahalı. O paraya çok daha iyi kasa alınır.
PSU da daha iyi model alınmalı, çok kaliteli bir şey değil.
İşlemci de 3. nesil alınmalı.
Yani sistem baştan aşağı yanlış.
Bütçe belirtin daha iyi bir şey önerelim.
Belirtmiş olduğum kasa önceki bilgisayarımın kasası yeni almayacağım. Sadece forumlarda sistem kasanıza sığmayabilir bu yüzden kasa seçimini doğru yapınız tarzında tavsiyeler okudum. Bu yüzden belirtme isteği duydum. Anakart, işlemci, PSU tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Bütçem 7000-7500 arası diyebilirim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı