R7 2700X + RX 570 vs i5 9400F + RX 570 8GB

318405

Centipat
İki PC arasında kararsız kaldım birinde 4.1GHz varken diğeri 2.9GHz. Diğerinde ekran kartı 4 GB ve işlemci Ryzen 7 2700 iken diğerinde ekran kartı 8 GB işlemcisi 9.nesil i5 9400F hangisini tercih edeyim?
te1.png
te2.png

2700x olarak değiştirilmiş başlık ama alacağım sistem 2700x değil 2700

Son düzenleme:
Eğer amacınız yalnızca oyun oynamaksa ilk sistemden daha fazla performans alırsınız. Oyun dışında yayın yada render düşünüyorsanız ikinci seçenekteki işlemci çok daha işlevsel olacaktır. İkinci seçeneğin eksikleri RAM belleğin bir adet 8 GB olması ve Rx 570'in 4 GB olması. Ama işlemci olarak daha uzun yıllar üzmeden RAM bellek eklenerek ve ekran kartı yükseltmesi yapılarak kullanılabilir.

dentist ilk sistem dediğiniz i5 olan mı ? Birde 2700x değil 2700 başlık 2700x olarak düzeltmiş ama 2700 sadece. Evet sadece oyun oynamak

Dentist ilk sistem dediğiniz i5 olan mı? Bir de 2700X değil 2700 başlık 2700X olarak düzeltmiş ama 2700 sadece. Evet sadece oyun oynamak

Evet ilk sistem dediğim i5 9400F olan. Sadece oyun olacaksa ve ileride sistemi parça değiştirerek yükseltmek gibi bir amacınız yoksa ilk seçenek daha makul.

Anladım bir de benim aklıma yatmayan 4.1 GHz ile 2.9GHz sanki 2.9GHz'yi alınca PC yavaş olacak gibi geliyor.

Orada bir yazım yanlışı var. Ryzen 7 2700 işlemci 3.2 çalışma frekansında çalışmakta olup uygun şartlarda kendini 4.1 hızına çıkarabilmekte. Aynı şekil i5 9400F işlemcisi de 2.9 çalışma frekansında çalışmakta olup uygun şartlarda hızını 4.1 hızına çıkarabilmekte. İki işlemcinin de boost frekansı 4.1. Attığınız resimde birine boost frekansı birine base frekansı yazılarak yanılmaya sebebiyet vermişler. İki işlemci arasındaki temel fark çekirdek sayısında.

i5 6 çekirdek diğeri 8 çekirdek ama i5 bana sıcak geliyor ekran kartı 8 gb. Diğer ryzen 7 de ise ekran kartı 4gb aslında sıcak gelen i5 fakat şuanda ghz konusunda beni aydınlattınız sağolun. i5 mi daha yenidir yoksa ryzen 7 mi yani i5 önerdiniz doğru bende yanlış iş yapmak istemiyorum kusura bakmayın. İ5 sanki daha güçlü gibi geliyor birde ekran kartının 8 gbsiyle birleşince hızlı çalışacak gibi geliyor

i5 6 çekirdek diğeri 8 çekirdek ama i5 bana sıcak geliyor ekran kartı 8 GB. Diğer Ryzen 7'de ise ekran kartı 4 GB aslında sıcak gelen i5 fakat şu anda GHz konusunda beni aydınlattınız sağ olun. i5 mi daha yenidir yoksa Ryzen 7 mi yani i5 önerdiniz doğru bende yanlış iş yapmak istemiyorum kusura bakmayın. i5 sanki daha güçlü gibi geliyor bir de ekran kartının 8 gbsiyle birleşince hızlı çalışacak gibi geliyor

Sadece işlemci karşılaştırması yapacak olursak Ryzen 7 2700 kıyas edilemeyecek kadar daha güçlü bir işlemci. Ama mesele oyun olunca işler biraz değişiyor. O fazla çekirdek RX 570 ile birlikte bir anlam ifade etmiyor. Ayrıca yıllardır oyun üreticileri oyunlarını Intel'e göre optimize ettikleri için geriye dönük uyumluluk konusunda Intel yani i3, i5, i7 işlemciler daha sorunsuz olabilmekte. Eğer benim başım ağrımasın, ince ayarlarla uğraşmak istemiyorum diyorsan i5 9400F olan sistemi al. Sana daha akıcı bir oyun deneyimi yaşatacaktır. AMD sistem kullanabilmek için biraz daha fazla ince ayar yapmak gerek ve biraz nazını çekebilmek gerek.

O zaman kararımı verdim i5 9400F olanı alıyorum gerçekten aydınlattın şimdi sipariş veriyorum. Çok teşekkür ederim

Rica ederim ama satın almadan önce yeni bir konu açarak sistemin tamamını danışmalısın. Sistemin linkini atarak danışırsan fiyatına göre uygun bir sistem olup olmadığı, satın alacağın yerin güvenilir olup olmadığı, anakart ve RAM bellek gibi parçaların kaliteli parçalar olup olmadıkları gibi ince durumları değerlendirerek bir hata yapmanı önleyebilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı