R7 2700X sistem kasıyor

Barancan Baran

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle sağlıklı günler diliyorum. Birkaç gündür oynadığım her oyunda takılmalar ve kasmalar yaşıyorum. Çok şey denedim. Afterburner üzerinden değerleri de arttırmayı denedım fakat OC bılgım çok olmadığı için fazla zorlamadım. Format attım yine fayda etmedi. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Sistem.
Gigabyte B450M S2H 3200MHz(OC) DDR4 soket AM4 m.2.
Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200RPM 3.5 Inc SATA 3.
Gigabyte GeForce RTX 2060 OC 6 GB GDDR6 192 Bit ekr.
AMD Ryzen 7 2700X soket AM4 3.7GHz 20 MB önbellek 8.
G.Skill 8 GB Ripjaws V kırmızı 3000MHz CL16 DDR4 sin.
Thermaltake V200 600W 80Plus 3X Pure Plus RGB fanl.
Adata 240GB SU650 M.2 SSD (550 MB okuma / 500 MB yaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Takılma yaşadığınız oyunlarda 8 GB olan belleğiniz yeterli gelmiyor olabilir. Kasma yapan oyunların Msi Afterburner ile özellikle kastığı anlardaki ekran görüntülerini alıp atarsanız daha iyi yardımcı oluruz.

sistemde 2x8gb ram var aynı ramlerden toplamda 16gb yanlış yazmışım kusura bakmayım msı after burnerın ssınıde eklıyorum hemen
ayriyetten şunu farkettım mesela oyun açıkken alt tab attığımda ekran kartı sıcaklığı ve kullanımı daha çok artıyor oyun en yüksek ayarlarda bu fotoğrafta belli olmuyor ama şu şekılde anlatabılırım mauseu bır yerden başka bır yere çevırırken çevırmeye başladığınız yerdekı görüntü kalıyor ekranda bır anda mauseu çevırdığınız yerde devam edıyor anlamadığım bir durum önceden bu yoktu aynı şekılde RDR2 de vsync açık ıken 60 sabıtte bazı bölgelerde aşırı kasmalar oluyor 30 fps gıbı ac odyseys ı ılk bıtırdığımde hıç bır kasma problemı yaşamamıştım fakat geçen hafta oynarken çok kasıyordu 30 fps gıbıydı çözemezsem marmaristen itopyaya göndermek zorunda kalıcam ve 1 aya yakın sonuçlanması dediler çok tedirginim tekrardan teşekkürler.

Ben de Logitech G102 kullanıyorum ve sorun sürücüsünden kaynaklanıyordu. Bir kere format attım tüm sürücüleri kurdum ama sorun aynı devam ediyordu. 2. kez format attım bu defa sürücüleri sırayla kurdum. En son Logitech'in sürücüsü kalana kadar hiçbir sorun çıkmadı. Ben de kurmadım sürücüyü. %100 ondan kaynaklanıyor demiyorum ama başka ihtimal kalmıyor gibi.
Ayrıca birkaç gündür bu sorunu yaşadığını ve fareyi yeni değiştirdiğini söylemişsin.

Haklısınız şu an denıyorum bakalım yazıcam durumu.
Siz bu problemi nasıl çözdünüz yardımcı olabilirmisınız bırde öyle denıyeyım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…