R7 2700X Sıvı sogutma önerileri

EyupSultanLI

Decapat
Yer
EyupSultan
Daha fazla  
Meslek
Mt
Merhaba arkadaşlar,

i5 8400'den R7 2700X'de dönüş yapmış bulunmaktayım. Mevcut sıvı sogutmam NZXT X42'ydi ve Intel de gayet yeterliydi. Lakin AMD'de yetmiyor. 4100MHz'de stres testinde PC kapanıyor. 4000'de 70-75 görüyor. Çözüm olarak sogutucuyu değiştirip yine NZXT X62 ya da X52 baktım ama Corsair'ın sogutucuları kafa karışıklığı yaşattı. Baya güzel ve performanslı olduğunu okudum hep. Kullanan ve bu sogutucular arasında yol gösterecek olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
OC yapmayacaksanız, kendi stok soğutucusu yeterli. Ayrıca NZXT X42'de gayet yeterli. Boşuna masrafa girmeyin.
Tabiki de Overclock yapacağım yoksa gider daha düşük bir işlemci alırdım. Stok sogutucusu çok güzel ama kullanmayı düşünmüyorum.

Voltajı fazla veriyor olabilirsiniz.
Voltaj ayarlarına hiç müdale etmedim onu otomatik olarak ayarlıyor. AMD Ryzen Master programından da değiştirebiliyorsun ki zaten yeteri kadar voltaj vermezsen çekirdek MHZ'lerini yükseltmiyor.

Kasanız 360mm radyatör destekliyorsa https://www.itopya.com/cooler-maste...bilir-rgb-360mm-islemci-sivi-sogutma-sistemi/ tercih edilebilir. X62 ile aynı fiyat neredeyse soğutması güzeldir
Malesef kasam 3 fanlı sogutucular için uygun değil. NZXT S340 kullanıyorum. 2 fanlı modellerden tercih edebileceğim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı