R7 2700X Tabanlı Sistem Toplama

Yer
Osmangazi / Bursa
Oyun odaklı bir sistem önerisine ihtiyacım var.

İntel ve AMD olmak üzere sanırım 2 işlemci var. 2-3 aydır sürekli benchmark sonuçlarını ve hatta bilgisayarla ilgili ne varsa izlemeye başladım. Herkes bir şeyler dile getiriyor ki anladığım olay şu; isteyen, istediği sistemi toplayabilir.

Oyun amaçlı toplayacağım bu sistem için yardımcı olabilir misiniz?

AMD Ryzen 7 2700x model işlemci elimde bulunmakta. Buna uygun bir anakart almak istiyorum. Bütçem en fazla 1700 -1800 Türk Lirası'dır. İşlemci AMD olduğu için AMD uyumlu bir anakart almak gerekiyor bunu anladım ama ekran kartı da illa AMD uyumlu mu olacak? Ayrıca anakart alırken nelere dikkat etmem lazım? Neye göre anakart almam lazım, hiç bilmiyorum. Aklımda olan anakartları sizlerle paylaşayım, sizler de bana bu işlemciye en uygun parça hakkında yardımcı olursanız sevinirim.

1. http://www.vatanbilgisayar.com/asus-rog-crosshair-vii-hero-amd-x470-am4-ryzen-ddr4-3466mhz-oc-usb3-1-anakart.html
2. ASUS ROG STRIX X470-F GAMING AMD Ryzen 2000 Soket AM4 DDR4 3466MHz(O.C) RGB Gaming Anakart | ITOPYA

Bunlardan aklıma yatan bana göre 1. olan. Sizce bunlar mantıklı mı yoksa başka bir anakart mı almam lazım? Bu konuda kararsızım.

İyi forumlar. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartınızı Nvidia seçebilirsiniz. Anakart alırken portlarına dikkat edebilirsiniz. PCI-E slotunu plastik tercih etmeyin mesela. RGB olması size kalmış bir şey. Ses yongalarına dikkat edebilirsiniz. Bellek slotlarının 4 slot olması gibi. Ellbette daha bilgili arkadaşlar dikkat edeceğiniz şeyleri yazar benim aklıma bunlar geldiği için bunları yazdım.

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-x470-gaming-plus-amd-socket-am4-ddr4-ryzen-usb3-1-anakart.html

Bunu seçebilirsiniz anakart olarak. Ama daha kaliteli bir anakart seçmek isterseniz size kalmış. Bütçe olarak daha uygun olması için attım bunu.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı