R7 2700X ve RTX 2060 sistem ekran siyah oluyor

yenbo

Centipat
Merhaba arkadaşlar. Başlıkta yazdığı gibi bilgisayar yük altındayken fanlar çılgına dönüyor ve ekran siyah oluyor ama ben hala oyunun veya videonun seslerini duyabiliyorum, sanki sadece ekran kapanıyor. İlk aklıma gelen şey sıcaklıktan olduğuydu fakat 3 ayrı programdan kontrol ettim (AMD Ryzen Master, MSI Afterburner, Gigabyte System information view) yük altındayken GPU maksimum 80 derece CPU ise 60 dereceyi görüyor. Alalı daha 5 ay oldu. Bilgisayar bileşenleri ise Ryzen 7 2700X, NVIDIA RTX2060S, B450M S2H AMD B450 2133MHz DDR4. Ek bilgiye ihtiyacınız olursa yazın lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni mi yapmaya başladı bu durumu, yoksa aldığından beri ara ara var mıydı aynı sorun. Bana ekran kartı ile ilgili bir durum varmış gibi geldi. Kullandığın işlemcinin dahili gpu'su vardır ekran kartını söküp bu gpu'yu kullanarak deneyebilir misin. Eğer sorun bu şekilde çözülüyorsa, ekran kartıyla alakalı çözümlere gitmek gerekir.

Aldıktan 2 hafta sonra yapmaya başlamıştı fakat İstanbul'da olmadığım için götüremedim servisine. Ara ara yapıyor 1 aydır falan aşırı arttı bu durum. Ekran kartını sökmem garantisini bitirir mi acaba? Bildiğim kadarıyla r7 2700x dahili ekran kartı yok.

Eğer bilgisayar toplama ise herhangi bir garanti sorunu oluşturmaz. R7 2700x'le ilgili bir bilgim yoktu sanırım on board gpu bulunmuyor. O zaman iş biraz daha zora girecek, bir yerden dandik de olsa ekran kartı bulup denemen gerekiyor. Öncelikle yazılımla ilgili bir kaç şey deneyip işi en son donanımda aramalısın. Bilgisayarına temiz kurulum yapıp güncel sürücüleri yüklemeyi deneyerek başlayabilirsin. Yazılım ile çözülmezse dediğim gibi başka bir ekran kartı bularak test etmelisin. Bilgisayarı aldığın yer farklı bir ilde olduğu için sorunlu parçayı tespit edip sadece parçayı garantiye yollaman gerekecek.

Bilgisayar İtopya'dan almıştım o yüzden garantiyi sordum. Başka bir ekran kartı bulma gibi bir şansım imkansıza yakın sayılır. Başka bir yöntem varsa deneyebilirim. Bios F40 sürümünde kalmıştı F50 güncelledim. OCCT ile test yaptım bir sorun çıkmadı. Nedeni sanırım dediğiniz gibi fiziksel bir şey. Yapabileceğim bir şey varsa yazarsanız sevinirim.

Ekran kartını yuvasından çıkartıp pinleri ve yuvayı hava ile temizleyin, DDU ile grafik driverı tamamen kaldırıp son sürümü yükleyin. Ekran kartını stres testine sokun hatayı aşırı yük altında mı veriyor yoksa normal değerlerde masaüstünde gezinirken de siyah ekran alıyor musunuz bunu tespit etmeye çalışın. Eğer sadece yük altında veriyorsa ısınma ile alakalı bir problem olabilir. Siyah ekranda ses duyuyor olmanız Windows'un çökmediğine işaret ediyor eğer sistem çökmüş olsa harddisk ile alakalı sorunlara yönel diyebilirdim. Ama problem ekran kartında görünüyor. Bunlar da çözüm olmazsa yapacağınız pek bir şey kalmıyor İtopya ile iletişime geçip kendilerinden dandik de olsa test etmek için bir ekran kartı gönderip gönderemeyeceklerini sorabilirsin. Farklı ilde olduğun için mutlaka bir yerlerden grafik kartı bulup denemen gerekiyor, bütün sistemi farklı bir ile göndermek senin için çile olacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı