R7 2700X ve RTX 2060 Sistem Tavsiyesi

Emirhan Williams

Centipat
×AMD Ryzen 7 2700X 8/16 20 MB cache
×MSI MPG X570 GAMING PRO Carbon Wi-Fi.
×MSI RTX 2060 Gaming Z 6 GB.
× G.Skill Trident Z 16 GB (8x2) 3600 MHz.
×James Donkey 120 GB SSD
× Seagate 1 TB 7200 RPM HDD.
×Cooler Master Masterbox Carbon 600W

Sistemin parçalarını o kadar detaylı yazmadım. Sistemi mayıs gibi almayı düşünüyorum. Sistemde şunu değiştirirsen daha iyi olabilir dediğiniz parçalar var mı?

Ryzen 3.nesil bir işlemci seçin, biraz daha ekleyerek daha performanslı olan Ryzen 5 3600'ü alabilirsiniz.
Ekran kartı olarak 5700XT en iyi seçenecek bu bütçede.
SSD markasını değiştirin, sadece sistemi kuracaksanız bile 120GB çok az, 240GB Kingston bakabilirsiniz ucuz olarak.
Onun dışında anakart üst seviye kalmış. Gigabyte B450 Gaming X, MSI B450-A PRO MAX gibi anakartlar bile fazlaca iş görecektir.

Sistemi daha çok ne odaklı toplamayı düşünüyorsun (işlev olarak)?

Oyun için toplamayı düşünüyorsanız ekran kartını 5700 xt seçebilirsiniz. 2060 ile aynı fiyatta ancak 2070 performansında bir kart.

İşlemcide R7 2700x de %20 kullanırken r5 3600 den 7-8 fps farkı oluyo (r5 3600 %60a kadar çıkıyo) ekran kartında bu RTX olayları çıktıya hani rtx için oyun falan çıkacak ya onun için birde amdnin owerclock yaparken sorun oluyormuş diye okudum o yüzden rtx seçtim anakartta x570 anakart beni uzun götürür yani uğraşmak istemiyorum anakartı değiştir sonra ramleri falan değiştirirsin diye x570i indirimde gördüm o yüzden onu koydum
oyun için ssd koymuşsundur yüksek ihtimalle. bence 120 gb ssd yeterli olmaz. ve james donkey yerine adata tercih edebilirsin
Oyun için koymadım windowsu kuracağım
Peki ben r5 3600 alsam R7 2700x ten daha performanslı mı olur YouTube da izlediğimde gör r5 3600 %50 işlemci kullanırken r7 2700x %20 falan kullanırken aralarında 10 fps falan fark oluyo ne yapmalıyım
Oyun için toplamayı düşünüyorsanız ekran kartını 5700 xt seçebilirsiniz. 2060 ile aynı fiyatta ancak 2070 performansında bir kart.
Hangisini önerirsin rx5700xt markası

Gigabyte gaming oc tavsiye ederim.
Sorun kalmamasını istiyosanız şöyle bir inceleme videosuda mevcut.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

MSI Ventus XS RTX 2060 kullandım. BF5'TE 72-74 derecelere çıkıyordu. MSI AFTERBURNER'IN fan profilini devreye soktup fan profilini 60-70 derece için %70'de çalışması için ayarladım. BF5'te en fazla 67-68 dereceleri ara ara görüyordum.
MSI AFTERBURNER'IN ayarlarından açılışta otomatik açılmasını ve sağ altta simge olarak açılmasını işaretledim.
Şu anda 3100 TL'ye Zotac RTX 2070 MINI aldım onu kullanıyorum. Bunda da Zotac'ın Firestorm uygulaması ile benzer fan profili yaptım sonuç aynı.
İki kartın da yabancı siteler ve YouTube üzerinden incelemelerinde boşta ve yük altında ısı değerlerine baktım, kronik sorun görmedim. Gerisini fan profiline küçük dokunuşlarla ayarladım.
Özetle: Gidip 3 fanlı overclocklu vs. diye fazla fark vermeyin. Bir üst model fiyatlarına çıkmayın.

3566tl bu ekran kartına uygun hangi işlemciyi almalıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…