R7 2700X ve RTX 2070S CS:GO düşük FPS

PsycoMaster

Hectopat
Arkadaşlar merhaba,
Sistemim;
İşlemci R7 2700X.
Ekran kartı RTX 2070S Gaming X Trio.
RAM 8x2 (16 GB) t-Force Delta r 2666MHz CL16.
Anakart Gigabyte Aorus X370 GAMING 5.

Şimdilik CS:GO'dan başka oyun oynamıyorum bu oyun için özel 240 Hz ASUS XG248Q monitör aldım. Oyun 1080P'de yüksek ayarlarda çok düşük FPS veriyor. 100 ile 210 arasında geziyor- 100 FPS'lere kadar düşüyor bazen. Bu işlemci ve ekran kartı ile 240 üzeri almam gerekmez mi? Bilen arkadaşlar yorum yapabilir mi? Gerekli tüm ayarlamaları yaptım oyun esnasında düşük ayarlarda da çok yüksek FPS görmedim. 240-320 arasında dolaşıyor (G-Sync kapalı oynuyorum). Bu yeterli bir FPS ama bu kart ve işlemci ile daha fazlasını alabileceğimi düşünüyorum. Yorumları size bırakıyorum. Ayarlarımın ekran görüntüsünü ekledim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
%25 işlemci kullanımı %25 ekran kartı kullanımı oluyor. 2k monitörüm yok maalesef. Ekran kartını alırken çok yeri incelemiştim böyle bir fps görmedim işlemci ile bire bir şekilde kullananlara baktım hatta 2700X işlemci ile 3600X arasında kalmıştım işim gereği çoklu çekirdek lazım olacak diye 2700X tercih ettim. İkisi arasında da 10 fps fark ancak oluyor bazı oyunlarda 20. Ram 2666 değil 3200 kullanıyorlardı sadece. Bu da 10 15fps belki oynatır ama 100 fps farklar çok berbat bir duygu. Tam performans kullanamıyorum sistemi can sıkıyor.
Yaptıklarımı yazayım konu başlığındaki nvidia denetim masası ayarlarında kullanıyorum. Güç ayarları kısmında gelişmiş ayarlarda işlemci min kullanım %20 maksimum %99 şeklinde ayarlı. Silent modda çalıştırıyorum işlemciyi. Monitör 240Hz de 1080p de. Ekran modu tam ekran hem oyunda hem nvidia denetim masasında. Oyun içi ayarlar en alt 3 ayar kapalı gerisi en yüksek ve yüksek. Aldığım fps 100 lere kadar düşüyor bazen. İşlemci sıcaklığı 55-60 arası. CPU sıcaklığı 35 45 arası. Kullanımları %20-%30 arasında ikisi de.
Acaba biostan filan mı kaynaklı bir durum?
UP
Up

Son düzenleme:
Ramlerin 16gb 2x8gb yani bunları dual channel olarak taktın mı onu kontrol et. Bir slot atlayarak takılacak. Ayrıca şu var. R7 2700x işlemcisi minimum 2933mhz ram istiyor. Sen buna 2666mhz ram takarak başta zaten darboğaz yapmışsın. Onları sat. 3000-3200mhz falan al. Ryzen 3. Nesiller ise 3200mhz istiyor. İleride upgrade ederim dersen (bence pek gerek yok) hızlısını al. 3000mhz ile 3200mhz arasında fazla fiyat farkı yok.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2020-06-22-17-36-21-910_com.ijsoft.cpul.png
    77,4 KB · Görüntüleme: 137
Üstad normalde 300 350 fps alıyorlar ben 150-250 arasında. Bu kadar fark olması ram ile ilgili mi emin değilim. Ama bu dediğini de en kısa zamanda yapacağım.
Ramlar dual channel olarak takılı XMP ile 2666 Mhz de stabil çalışıyor.

Aynı sıkıtı bende de var. Gtx 1050, i7-7700HQ ile yaklaşık 4 5 gün önce 170-240 arası fps alıyordum. Ancak cuma günü aniden fps 1024x768 çöznürlükte bile 50yi geçememeye başladı. Ne oldu anlamadım ayarlarımda bir değişiklik de bulunmuyor. Vallahi anlamadım. Sanırım Source 2 nin ön hazırlığı gibi bişi yapılmakta.

Ekran kartı veya cpu fazla ısınıyorsa thermal throttling sorunuyla mhz düşürülüyor olabilir ve direkt performansa etki eder. Isıları kontrol et. Laptop un havalandırma kanallarını temizle. Olmuyorsa thermal silikonları yenile. Grafik driver ını güncelle.

Galiba yeterli çözünürlük sağlanamıyor ve tek çekirdek performansından dolayı oyunda FPS kaybı yaşıyorsun NVIDIA kartlar için DSR var oradan monitör desteklemese dahi 4K olarak oyunu çalıstırabilirsin dene ve ekran kartına yük bindir ayarları Full'e ve CS:GO ayarlarında çoklu çekirdek kullanımını aç büyük ihtimal sorun düzelicektir bir de CS:GO'ya yeni gelen güncellemede düşük sistemler için bir ayar geldi o ayarıda açıksa kapat yüksek sistemlerde istemediğin bir FPS düşüşleri olur eğer yeterli FPS'leri hâlâ alamıyorsan yayıncıların kullandığı ayarlara bir bak onları dene.

Kardeşim bu nasıl mantık ya.

Fikrimi sorarsan dandik bir oyun bu. Hem grafikleri dandik. Online olan sağlam oyunlar önerebilirim. Battlefield 5 ve Destiny 2 veya titanfall 2 veya battlefront 2 oynayabilirsin.

Sen gerçekten CS:GO'yu grafikleri için mi oynuyorsun? Ayrıca dünyanin en klasik oyununa dandik diyecek kadar saçma bir yorum yaptığının farkında olmani tavsiye ederim. Dandik diya yhaa...

Selamlar. Nvidia ayarların olmamış. Bu şekilde değiştirebilirsen iyi olur. Ayrıca cfglerin ve console kodlarını gözden geçirmen gerek. Başlangıç seçeneklerini bu şekilde güncelle. threads 8 ya da 16 yazılıysa onu kapat ve mat_queue modun -1 olduğundan emin ol Ayrıca tickrate 128 diye bi kod kullandıysan onu da sil. Oyun kendi serverlarında 64, faceit serverlarında 128 tick olduğu için mecbur onları kullancaksın, ekstra kod yazman oyunun optimizasyonunda sıkıntı çıkarıyor.. fps_max 0 yazdığında düzelmesi gerek. bende de R7 2700x var 400 fps alıyorum ben.

-high -novid -nojoy -freq 240 +mat_disable_fancy_blending 1 +mat_specular 0 -mat_queue_mode -1 -d3d9ex

Bu ayarlarda denedim gene düşük üstad. Donanımsal problem olmadığını dusunuyorum butun parcalari saglam sitelerden aldim. Bir ayarda eksikliğim var gibi geliyor ama bulamadım. Acayip can sıkıyor ya :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…