R7 2700X vs i5 9600K

Kerem Ayaz

Megapat
Daha fazla  
2 işlemci de anakart soğutucu derken hemen hemen aynı paraya geliyor ancak sorum şu overclock yapmayacağım yani İntel'in 5GHz'lere çıkabilmesinin benim için bir artısı yok. 1080p'de 2 işlemciyi de stok frekanslarda kullanacağım aralarında ne kadar fps farkı olur? R7 2700X hem geleceğe dönüklüğü hemde 8/16 yapısı sayesinde oyunları i5 9600K'ya göre daha iyi frametimelar ve stutter olmadan daha akıcı bir oyun deneyimi mi sunabiliyor? Çünkü 6 thread yetersiz, stutter olur deniliyor. Sonuç olarak, R7 2700X kullanıp daha düşük FPS almama değer mi? (RTX 2060 kullanıyorum.)

Stutter konusu benim için çok önemli minik minik takılmalar olmasındansa daha düşük fps almayı yeğlerim.

Günümüzde AC Odyssey gibi oyunlara 6 thread yetmediğini düşünürsek geleceği pek parlak gözükmüyor 9600K’nın. Akıcı bir oyun deneyimi sunmayacaktır. 2700X daha geleceğe dönük olur. Size stabil bir oyun deneyimi sunacaktır.

Henüz 6 threadi terleten çok oyun yok. Ama bazı oyunlar var. Ubisoft'un 6 threade karşı bir duruşu var kesinlikle. Çok threadli işlemci istiyorlar. Eğer bu trend diğer oyun firmalarında da devam ederse, büyük ihtimalle de eder, 9600k'nın geleceği pek parlak olmaz. Intel daha çok 3 yılda bir işlemci değiştirebilecek ekonomiye sahip ve o günün en max. performansını isteyenler için iyi.

Dediğim gibi, Ubisoft optimizasyon konusunda iyi bir firma değil. Bu tablonun genel sebebi Ubisoft'un öncelikle PS4'e göre optimizasyon yapıp (8 threadli bir sistem), o oyunu çok kötü ve salaş bir şekilde PC'ye port etmesi.

Bugün hâlâ çıkan yeni oyunlar 4 thread için bile optimize edilebiliyor. Fakat Ryzen 3600'ün 8/16, Ryzen 3300'ün 6/12 geliyor olması da işleri değiştiriyor. Belli ki işlemci metası 6/6ları es geçip 8 çekirdeğe atlayacak.

Bana kalırsa 2700 daha tercih edilebilir bir işlemci.

Sonuçta 7600k ve 6600k gibi gerçekler de var. Bu işlemciler çıktığında da birçok insan bu işlemcilerin çok güçlü olduğunu ve tek çekirdek performanslarıyla uzun süre dayanabileceğini söylemişlerdi. Ama yeni oyunların çoğu bu işlemcileri çok fena terletiyor. Bana kalırsa 2-3 yıl içerisinde aynı cümleleri 8600k ve 9600k için de sarf edeceğiz. Intel eğer bir sonraki ya da ondan sonraki nesildeki i5leri 8/8 getirirse bilin ki 6/6 işlemcilerin ölüm fermanı verilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…