R7 2700X vs Intel işlemci

2700X'e bu kadar para vereceğime 3700x alırım ya da daha ucuza 3600 alırım daha iyi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Aynı şekilde.

Amacım kavga çıkarmak değil bilgisayar toplayacağımdan dolayı bir hata yapmak istemiyorum ondan.

Ben zaten 2700X yerine dedim ki 3700X ile karşılaştırıldığı zaman 2700X'e göre FPS farkı baya azalıyor.Ki 3700X'i overclock etme şansımız da var. Zaten yayın render vb konular işin içinde ise 3700X en mantıklı seçenek.

Ciddi misin?
AMD'nin ekran kartlarında olduğu gibi işlemcilerle de sıkıntısı yok değil mi?
Mesajım yanlış bilgi olarak işaretlenmiş ve ceza almışım, çok şaşırdım. İşlemcilerin bir sıkıntısı yok. Teorik olarak OC yapabiliyorsunuz ama pratikte en fazla undervolt yaparsınız. 1000 Dolarlık anakartla da deneseniz Ryzen işlemcilerin OC potansiyeli yok diyebiliriz. Gamersnexus bile elindeki onca bileşene rağmen Ryzen 5 3600'ü 4.3GHz frekansa çıkarabilmişti. Turbo boost ile 4.2GHz'e kendisi çıkıyor zaten. Yani 100MHz arttırmak performansa neredeyse hiç etki etmiyor. Ryzen işlemcilere OC yapılmıyor arkadaş. Aksini iddia eden 5GHz ve üstüne OC yapılmış bir Ryzen işlemci örneği göstersin. Çeşitli örnekler gösterebilirsiniz ama onlar da çok çok nadir iyi silikon denk gelenlerdir. Ana kartınız ne olursa olsun işlemcinin OC kapasitesine takılı kalıyorsunuz. Tüm Ryzen işlemciler için durum bu şekilde. Belki on binde bir denk gelen iyi silikon ile bir şeyler yapabilirsiniz ama onun haricinde Ryzen işlemcilere OC konusu abartılan bir konu.

Ekleme: bunları R5 3600 ve ROG Strix 550-F kullanıcısı olarak söylüyorum. Ana kartım 14 faz beslemeli, OC potansiyeli konusunda iyi bir ana kart ama işlemci 4.2GHz'in üstüne 50MHz bile çıkmıyor. Stres testlerinde OC'li hali ne voltaj verirsem vereyim crash veriyor. Sorunun bende olup olmadığını araştırdığımda herkesin aynı sıkıntıyı yaşadığını farkettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…