R7 370 ısınması nasıl engellenir?

heraishere

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, ben Sapphire R7 370 ekran kartı kullanıyorum. Ve ekran kartımda neredeyse her r serisinde olduğu gibi ısı problemi var. Ekran kartının fan bloğuna baktığımda chipset ile temas eden yüzeyi bakırdı. Ve bende ısıyı ciddi oranda düşürebilmek için sıvı soğutma uygulamayı düşünüyorum. Bugün Donanım Arşivi'nin videosunu izledim ve o da sıvı metali tanıtıyordu. Gördüğüm kadarıyla chipsetin etrafına belirli bir kalınlıkta termal bant ile kapattı orada sıvı metal iletkenliği olmasın diye. Sizce yapsam ciddi oranda fark olur mu?

Birçok oyunda 60 FPS üstü almama rağmen FPS'i kısmak zorunda kalıyorum ve 30'a sabitliyorum. Buna bir çözüm bulmak istiyorum. MX4 vs kullansam da ısının 80'lere düşeceğini veyahut yine 80 üstü olacağını sanıyorum. Ne yapmalıyım sizce?

Frekansı indirirseniz azalabilir. Sadece undervolt FPS düşürmez hatta sabit hız aldığı için performans arttırabilir.

Peki ancak ben ne Afterburner'da ne de AMD'nin kendi programından overclock veyahut undervolt yapamoyorum. Ne yapmam gerekiyor ekran kartı markası Sapphire R7 370 2g

Technopat Haberler

Geri
Yukarı