Öncelikle herkese iyi geceler dilerim. Son 1 haftadır çözümünü bir türlü bulamadığım sorun hakkında sizlerden yardım istiyorum. Öncelikle sistemim:
i5 6402p 2.80 GHz
MSI R7 370 2 GB ekran kartı (Hiçbir şekil OC yapılmadı)
16 GB DDR4 2400 MHz Corsair RAM (kit olarak alındı)
MSI B150 Gaming M3 anakart
High power 750W 80+ güç kaynağı
Sorunum Metin2 gibi düşük sistemli bir oyunda yaklaşık 1-2 saat oynandıktan sonra bu hatayı veriyor olmasıdır. Herhangi bir ısınma problemi yok birebir takip ettim, bakımını yaptım kasa içini güzelce temizledim, sistemi formatladım, en son driverlerı eksiksiz tek tek kurdum, BIOS güncelledim, FurMarK adlı ekran kartı test programı ile test ettim ekran kartı o kadar ısınmasına ve yük altına girmesine rağmen hiçbir şekilde kapanma yapmadı ve son olarak @Recep Baltaş'ın önermiş olduğu memtest86+ ile RAM'lerimi test ettim. Herhangi bir sorun çıkmadı. Bunun dışında kasam 5 fanlı olup herhangi bir aşırı ısınma söz konusu değildir. İyi sosyaller...
Size tavsiyem buraya minidump dosyalarınızı ekleyip Murat5038'i etiketliyin. İlgili konu: Minidump Dosyalarını Upload Etme ve @Murat5038 bu tarz konulardan en iyi o anlıyor
Size tavsiyem buraya minidump dosyalarınızı ekleyip Murat5038'i etiketliyin. İlgili konu: Minidump Dosyalarını Upload Etme ve @Murat5038 bu tarz konulardan en iyi o anlıyor
Öncelikle yorumun için teşekkür ederim. Mesaj cezası uygulandığı için cevap veremedim kusura bakma minidump dosyası konuma ekliyorum hemen @Murat5038 yardımcı olursa çok sevinirim denemediğim yöntem kalmadı çünkü. Şimdiden teşekkür ederim.
Minidump dosyasının indirme bağlantısı: 071017-25843-01.rar
İndirme linkinin nereye koyulcağını bilmediğim için bu mesajıma koydum. Yanlış olduysa şimdiden özür dilerim.
IDM ile indir. Sonrasında tekrar yaşarsan mavi ekran, yeni dumpları paylaşırsın. RAM'leri doğru slotlarda olduğuna ve sıkıca takıldığına emin olup BIOS default halde çalıştığına emin olun.
Metin 2 harici oyunlarda yapmıyor ise ek güvenlik yazılımı varsa kaldırın veya devre dışı bırakıp deneyin. METİN 2'yi de uyumluluk modunda Win 7'de açın devamlı.
IDM ile indir. Sonrasında tekrar yaşarsan mavi ekran, yeni dumpları paylaşırsın. RAM'leri doğru slotlarda olduğuna ve sıkıca takıldığına emin olup BIOS default halde çalıştığına emin olun.
Metin 2 harici oyunlarda yapmıyor ise ek güvenlik yazılımı varsa kaldırın veya devre dışı bırakıp deneyin. METİN 2'yi de uyumluluk modunda Win 7'de açın devamlı.
Yorumun için çok teşekkür ederim hocam bende sizi bekliyordum. RAM'leri dün hatayı verdiği zaman kontrol ettim, çıkartıp taktım. Metin 2 harici bir oyunda deneme fırsatım olmadı desem yeridir çünkü hatayı alınca direk sistemi formatladım bu arada sistemim Windows 8.1 64 bit, dediklerinizi uygulayıp yarın içerisinde geri dönüş yaparım hocam iyi geceler kolay gelsin.
Farkettim hocam Win 10 için olduğunu siteden Win 8.1 ile uygun olanını buldum indiriyorum şimdi. Benimde en kısa sürede temennim o hocam şu aralar ödemelerim var elim rahatlasın orijinal Win 10 almayı düşünüyorum tekrardan teşekkür ederim.
@Murat5038 Hocam dediklerinizi uyguladım ve yaklaşık 5 dakika önce hatayı tekrardan aldım.
Öncelikle AMD'nin sitesinden kendi orijinal güncel sürücünü kur. Ardından "Aygıtlar ve Yazıcılar" menüsüne gel, bilgisayarına sağ tıkla "Aygıt Yükleme Ayarları" seçeneğine bas ve ayarları kapat.
Öncelikle AMD'nin sitesinden kendi orijinal güncel sürücünü kur. Ardından "Aygıtlar ve Yazıcılar" menüsüne gel, bilgisayarına sağ tıkla "Aygıt Yükleme Ayarları" seçeneğine bas ve ayarları kapat.
Yorumun için teşekkür ederim. Murat hocamın önerdiklerini denedikten sonra hala hata devam ederse denerim. Hayırlı geceler.
@Murat5038 Hocam dediklerinizi yaptım akabinde MSI\Fast Boot ve MSI OC Kit yüklememiştim. Hata devam ederse geri dönüş yaparım, çözülürse 'çözüldü' olarak eklerim.
@Murat5038 hocam dediklerinizi eksiksiz olarak yaptım ve hatayı tekrardan aldım. Acaba tek çözüm Win 10'a geçmek mi?
Hocam bir de işlemci sıcaklığı 68 69'a yaklaştıktan sonra böyle oluyor acaba işlemciden dolayı olabilir mi?