Monterey kurabilirsiniz hocam, ekran kartı için yama yapmanız lazım sadece.
Rehber: Ekran kartlarını yeniden adlandırma (SSDT-GPU-SPOOF)
Bu genel olarak doğal olarak macOS'ta isimleri nedeniyle desteklenmeyen ekran kartları için gerekiyor, en çok da bunlar için: R9 290/390 R9 280/380 R7 270/370 R9 260/360 R7 250 R7 240 Bunun yerine, bu ekran kartlarının "aldatılması" veya kendileriyle yakından eşleşen bir modele taklit edilmesi...www.technopat.net Anakartınız UEFI destekliyor muydu?OpenCore: macOS Monterey 12.6.3 Intel & AMD Kurulum İmajı
Yapılması Gereken BIOS ayarları: AMD işlemcili cihazlar için kurulumdan önce yapılması gereken BIOS ayarları: Not: İlk olarak BIOS'un varsayılan ayarlara dönmesi için "Optimize Defaults" yapılması gerekir. Fast Boot= Disable Secure Boot= Disable Serial/COM Port= Disable Parallel Port= Disable...www.technopat.net
Tamamdır hocam, Ethernet kartı modeliniz neydi? Ona göre kurulum için EFI atacağım. Aygıt Yöneticisi'nden bakabilirsiniz. (kart modeli yazıyormuş şimdi gördüm, EFI'yi atıyorum.)
Bir de Windows şu an GPT/UEFI olarak mı kurulu yoksa MBR/Legacy mi?
Tamamdır hocam, Ethernet kartı modeliniz neydi? Ona göre kurulum için EFI atacağım. Aygıt Yöneticisi'nden bakabilirsiniz. (kart modeli yazıyormuş şimdi gördüm, EFI'yi atıyorum.)
Bir de Windows şu an GPT/UEFI olarak mı kurulu yoksa MBR/Legacy mi?
Imaj konusunda EFI var, onunla deneyin.
BIOS çökmez de BIOS ayarlarına girip ilk sıraya Windows boot manager'i alırsan Windows açılır.
İlk sıraya USB belleği alırsan USB'den boot edersin. Eğer hata alırsan görsel gönder.
Ayrıca sistem çok güçlü değil, bence Catalina denesen daha iyi olur.