Çözüldü R7 3700X 2070 Super sisteme görüntü gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

pioxio

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle bilgisayarımın özellikleri;
İşlemci: AMD Ryzen 7 3700X soket AM4 MPK işlemci.
Anakart: ASUS Prime B450M K soket AM4 mATX Gaming anakart.
RAM: Corsair Vengeance 16 GB 2x8GB DDR4 3000MHz RAM.
Ekran kartı: ASUS GeForce RTX2070 Super DUAL-RTX2070S-8G-EVO 8 GB GDDR6 256bit Gaming (oyuncu) ekran kartı.
SSD: James Donkey JD512 512 GB NVMe M.2 PCI-e SSD disk.
PSU: Cooler Master 650W 80+ Power Supply.
Monitör: MSI Optix MAG241cr 23.6' 144Hz 1ms Curved Gaming monitör.

Daha öncesinde de kasanın çalışıp, ekranın gelmediği zaman olmuştu, dert etmemiş ve 2-3 gün sonra PC açtığımda normalde şekilde çalışmıştı. Ardından tekrardan oldu, bu sefer DisplayPort'u çıkarıp HDMI kablosunu taktım ve sorunsuz PC çalıştı. 3-4 gün sonra PC dondu tepki vermedi, böyle olunca kapatıp tekrardan açtım, bundan sonra aynı şekilde kasanın çalışıp ekrana görüntü gelmeme hatasını almaya başladım ve hala da durum aynı.

Kasa da şöyle gözlemlerim var, kasa normal olduğunda, klavye veya mouse bastığım zaman ışık yanardı. Ama bu sorunu yaşadığımdan beri hiçbir şekilde ARGB ışıkları yanmadı klavye ve mouse. Ayrıca ekran gelmediğinde klavye ve farenin ARGB yanmadığı gibi kasanı fanları tam hız çalışıyor.

Sonuç olarak, daha öncesinde bu problemle karşılaşıp çözebilen birisi oldu mu? Ben anakarta bir arıza olduğunu düşünüyorum. Tavsiye ve önerilerinize açığım, teşekkürler.

Çözüm
Büyük ihtimal darboğaz yapıyor ekran kartı işlemciye göre yetersiz kaldığı için olabilir ya da HDMI portu bozuk olabilir bilmiyorum
Hocam anakart ekran kartına göre yetersiz kalıyor demek istedin galiba? Çünkü Ryzen 7 3700X ile 2070S uyumlu diye biliyorum.

Bir güncelleme yapmak istiyorum aynı sorunu yaşayanlar için bir yol olabilir. RAM'leri çıkartıp ardından taktım. HDMI kablosuyla birlikte tekrardan PC çalıştı. DisplayPort ile denemeye biraz çekindim tekrardan aynısını yaşarım diye. Belki bir sıra onu da deneyip buraya yazarım.

Sonuç olarak, RAM'leri çıkardım ve yeniden taktım, sorun çözüldü. RAM ile alakası olduğunu sanmıyorum ama aynı sorunu yaşayanlar için denemeye değer gibi.
Büyük ihtimal darboğaz yapıyor ekran kartı işlemciye göre yetersiz kaldığı için olabilir ya da HDMI portu bozuk olabilir bilmiyorum

Hocam anakart ekran kartına göre yetersiz kalıyor demek istedin galiba? Çünkü Ryzen 7 3700X ile 2070S uyumlu diye biliyorum.

Bir güncelleme yapmak istiyorum aynı sorunu yaşayanlar için bir yol olabilir. RAM'leri çıkartıp ardından taktım. HDMI kablosuyla birlikte tekrardan PC çalıştı. DisplayPort ile denemeye biraz çekindim tekrardan aynısını yaşarım diye. Belki bir sıra onu da deneyip buraya yazarım.

Sonuç olarak, RAM'leri çıkardım ve yeniden taktım, sorun çözüldü. RAM ile alakası olduğunu sanmıyorum ama aynı sorunu yaşayanlar için denemeye değer gibi.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…