R7 3700X 4.2 GHz değeri

Ertuğ Eroğlu

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Arkadaşlar önce herkese iyi günler iyi haftalar dilerim. Benim R7 3700X işlemci MSI X570A PRO anakart ve 240ML sıvı sogutma 32 GB 3200 MHz RAM'lerim var forumda işlemci GHz'ni sabit tutmak için bayağı bir konu okudum sonunda BIOS'tan 4.2'ye sabitleyip voltajı da 1.325 yaparak bir ayar tutturdum. Sıcaklık değerleri boşta 28-35 arası oyunlarda ve yaptığım testlerde 67'yi geçmedi. Bunun hakkında bir iki sorum olacak devamlı 4.2 GHz'de kullanmak sorun olur mu ve sıcaklık değerlerine bakarak yaptığım işlem olmuş mu? Bu konuda bilgi sahibi değilim, 3 ilk defa yapıyorum sizlere danışmak istedim...

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar önce herkese iyi günler iyi haftalar dilerim. Benim R7 3700X işlemci MSI X570A PRO anakart ve 240ML sıvı sogutma 32 GB 3200 MHz RAM'lerim var forumda işlemci GHz'ni sabit tutmak için bayağı bir konu okudum sonunda BIOS'tan 4.2'ye sabitleyip voltajı da 1.325 yaparak bir ayar tutturdum. Sıcaklık değerleri boşta 28-35 arası oyunlarda ve yaptığım testlerde 67'yi geçmedi. Bunun hakkında bir iki sorum olacak devamlı 4.2 GHz'de kullanmak sorun olur mu ve sıcaklık değerlerine bakarak yaptığım işlem olmuş mu? Bu konuda bilgi sahibi değilim, 3 ilk defa yapıyorum sizlere danışmak istedim...
Hocam 1.325 biraz fazla gibi. Neden kendiniz yapmıyorsunuz ki? Tavsiyem şu iki programı indirin:
-Ryzen Master.
-Clock Tuner For AMD
sonra main kısmında gelip diagnostic’e tıklayın ve sonuçların ss’ini buraya atın.

Bu yaptığınız OC’den çok UC gibi olmuş.

Ayni islemci stok sogutucu ile 1.1v 4.1 ghz stabil
4225 ghz 1175v stabil bunlari deniyebilirsiniz 1.3 cok Fazla.

1.25 değerle yaptım istediklerinizi. ilk resim boştayken pc çektim en sondaki ise Prime 95 te 4 saat yaptım sonucu resımdekı gıbı cıktı degerler bı göz atarsanız sevınırım
Resimlere göre bi akıl verecek yokmudur ???

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    99,1 KB · Görüntüleme: 48
  • multicore.jpg
    multicore.jpg
    52,5 KB · Görüntüleme: 41
  • tek cekırdek.jpg
    tek cekırdek.jpg
    53,1 KB · Görüntüleme: 42
  • test.jpg
    test.jpg
    99 KB · Görüntüleme: 45
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı