R7 3700X PC'ye 1800-2400 TL güç kaynağı önerisi

Bütçe
2500
Peki siz neye göre önerdiniz? O zaman konu sahibi arkadaş da firmalara sorabilirdi. Attığınız güç kaynağının tarafsız bir incelemesi mevcut mu?

Tarafsız bir incelemesi ya da içinin resmi ya da içindeki parçaların resimleri ya da isimleri mevcut bir bilgi var mı ya da yok mu bilmiyorum.
O kadar inceleyecek bir arkadaşsa internetten araştırıp bakabilir ya da firmaya sorabilir.
Ben sadece önerdim sen de öneri de bulunarak arkadaşa yardımcı olmayı seçebilirsin.

Tarafsız bir incelemesi ya da içinin resmi ya da içindeki parçaların resimleri ya da isimleri mevcut bir bilgi var mı ya da yok mu bilmiyorum.
O kadar inceleyecek bir arkadaşsa internetten araştırıp bakabilir ya da firmaya sorabilir.
Ben sadece önerdim sen de öneri de bulunarak arkadaşa yardımcı olmayı seçebilirsin.

Ortada önerilmiş kayda değer bir şeyler varsa yorum yapmamayı tercih ediyorum. Genelde takıldığım kısımlar, bilgisizce önüne geleni sallayanlar oluyor. Onlara da belki gözden kaçırdığımız bir mevzu vardır, ellerinde bir kaynak vardır diye soruyorum ama çogunlukla bir şey elde edemiyorum.

Peki siz neye göre önerdiniz? O zaman konu sahibi arkadaş da firmalara sorabilirdi. Attığınız güç kaynağının tarafsız bir incelemesi mevcut mu?

Dostum arkadaşın
Ekran kartı yük altında 230W.
İşlemci 65W.
Anakart hard diskler RAM'ler fanlar da 100W çeker.
Arkadaşın sistemi 400W'lık sistem bu ürün onu hayli hayli sorunsuz götürür diye attım.
Senin bildiğin TechPowerUp gibi firmaların incelediği bir Power Supply varsa ya da detaylı incelemeli bir ürün biliyorsan önerebilirsin arkadaşa.

Dostum arkadaşın
Ekran kartı yük altında 230W.
İşlemci 65W.
Anakart hard diskler RAM'ler fanlar da 100W çeker.
Arkadaşın sistemi 400W'lık sistem bu ürün onu hayli hayli sorunsuz götürür diye attım.
Senin bildiğin TechPowerUp gibi firmaların incelediği bir Power Supply varsa ya da detaylı incelemeli bir ürün biliyorsan önerebilirsin arkadaşa.

Yukarıda zaten Super GD+, NZXT C gibi modeller var, hadi bu bütçede bu seviyede FSP Hydro G Pro'yu da ben ekleyeyim de bunların hepsi 850W'yi geçmez. Madem 1000W bir seçenek mevcut, neden bildiğiniz ayrıntıyı bizden saklıyorsunuz?

Seasonic bequite! Cooler Master Corsair FSP EVGA.
ASUS SilverStone NZXT Thermaltake High Power Zalman.

Gibi isim yapmış firmalardan sonra Aerocool gelir ve bu ürün firmanın basit bir ürünü değil kaliteli bir ürünü açıklamalarından +90 verimlilik ve sertifikasından ve Apfc'sinden belli. Kötü bir ürün çıkma ihtimali yok.

Arkadaşa tavsiyeler arasında bulunan ve iyi indirimli fiyatı olan bu ürün ya da benimkini almasını öneriyorum.

80Plus Gold certified for up to 90%+ efficiency.
• Built-in apfc (active Power factor correction) rates > 0.9

Gibi isim yapmış firmalardan sonra Aerocool gelir

Aerocool'un PSU konusunda pek de başarılı olduğu söylenemez (ki kendisi üretici değil zaten, Andyson, HEC, CWT gibi firmalara yaptırıyor). P7 modelinde bile dengi modellere göre eksiklikler mevcut. Bütçe ile alakalı seçenekleri var da onlar da gayet tartışılır. Ve konu marka değil, Lux 1000W modeli üzerinden gelişen bir hadise. Ezbere geniş konuşmaları bir an önce bırakmanız temennisiyle.

Son düzenleme:
Normalde 750W fazlasıyla yeter ama 850W olsun sistem daha rahat çalışsın dersen 2200 TL'ye NZXT PSU indirimde. Performans gd yerine kesinlikle bunu al. Üst seviye güzel bir ürün.

Aynı ürünün 750W'ı da var 1900 TL.

Attığın diğer 750W'lar da kötü değil.
1. attığınızı alacağım.

R7 3700X.
RTX 2080s.
16 GB 3600 MHz RAM.
ASUS TUF X570 Plus Wi-Fi
Corsair H100X sıvı soğutma.
2TB hard disk.
500 GB EVO 970 SSD.
Eski güç kaynağım Zalman GigaMax 750W'idi. Fanlar genellikle zorlanıyormuş gibi ses çıkardığından ve arada ekran kapandığından güç kaynağı değiştireceğim. Bunların arasından hangisini almalıyım veya daha iyisi varsa önerebilirsiniz. Fiyat 1800-2400

Sharkoon 750 slient storm kullanıyorum gayet memnunum. İşlemcim 12600K ekran kartım RTX3060.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı