R7 3700X Performansı nasıl arttırılabilir?

Anonymous Cell

Kilopat
Makaleler
1
Herkese selamlar öncelikle. İyi akşamlar.
Daha önceden forumda konu açmıştım, sağ olsun arkadaşlar yardımcı olmuşlardı ve işlemcime overclock yapmıştım. Fakat sıcaklık değerleri hoşuma gitmediği için BIOS ayarlarını sıfırladım. Şu anda işlemcim default halinde çalışıyor. Peki, acaba işlemci performansımı overclock yapmadan arttırmanın bir yolu var mıdır? BIOS'tan birkaç ayar yapılabilir mi? Not: Windows üzerindeki bütün performans ayarlarını yaptım.
Bu arada sistemim: Ryzen 7 3700X işlemci, MSI X570A - Pro anakart, Cooler Master ML240l sıvı soğutma.

Satmayı düşündünüz mü? İşlemcinin gücünü gösterebildiği iki durum vardır: Boost ve OC. Size Boost yetmiyorsa OC yaparsınız. Ama OC haliyle bir miktar ısı getirdiği gibi stabil olması açısından ince ayar gerektirir. Bu da sizi tatmin etmiyorsa satıp daha iyi bir işlemciye geçilir.

Satmayı düşündünüz mü? İşlemcinin gücünü gösterebildiği iki durum vardır: Boost ve OC. Size Boost yetmiyorsa OC yaparsınız. Ama OC haliyle bir miktar ısı getirdiği gibi stabil olması açısından ince ayar gerektirir. Bu da sizi tatmin etmiyorsa satıp daha iyi bir işlemciye geçilir.
Evet düşündüm de, şu an için gayet yeterli bir işlemci olduğunu düşünüyorum. Yani onu satacağıma ekran kartımı yenileyip daha yüksek fps alırım mantığındayım açıkçası.
@Anonymous Cell CPB ve PBO açık şekilde işlemciniz kendisini ihtiyaç halinde yüksek frekanslarda çalışacaktır.
Acaba bu ayarlar nerede ? Bios hakkında pek bilgim yok cehaletimden dolayı kusura bakmayın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı