Çözüldü R7 3700X RTX 2080S RDR 2 bulanık görüntü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

ThePleasure

Hectopat
Daha fazla  
Selam. Fotoğraflarda gördüğünüz üzere ağaçlarda, karakterlerin yüzlerinde ve saç tellerinde aşırı derecede pikselleşme sorunu var. Oyunu ilk aldığımda bu sorun sadece DLSS ayarı açıkken vardı. Kapatınca ve 1.500 rs ayarını açtığımda tertemiz görüntü alıyordum. Şimdi ise 2K'ye alsam bile pikselleşme sorunu düzelmiyor.

Ek olarak biri karlı diğeri gece çektiğim fotoğraflar bu sorun olmadan önce aldığım fotoğraflar.

Sistemim:
  • Ryzen 7 3700X.
  • RTX 2080s.
  • 500 GB SSD.

2.png

Red_Dead_Redemption_2_Screenshot_2021.09.23_-_21.33.36.11.png

unknown.png

Oyun içi ayarlarım ise şunlar:
ayar1.PNG

ayar2.PNG

ayar3.png

ayar4.png

ayar5.png
Fontu ayarlamadım, direkt SS alıp çıktım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
GeForce Experince ile optimizasyon yapmayı deneyebilirsiniz, belki düzelir. Bir umut.
Allah razı olsun. Siz GeForce Experience diyince aklıma Nvidia Denetim Masası'nda bir ayar yaptığım aklıma geldi. "Görüntü Keskinleştirme" ayarım açıkmış. 😀 2 haftadan beri kafayı yemiştim. Çoook teşekkürler.
Bu sorun bende de vardı, iğrenç bir sorun gerçekten. Sanırım ileri düzel ayarlarda gölgeyle alakalı ayarlar yapınca düzeliyordu, tam emin değilim.
Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. "Yumuşak Gölgeler", "Çim Gölgeleri" ve "Uzak Gölgeler" seçenekleri bulunmakta. 3 ayarı da aynı anda kapatıp veyahut orta ayara çeksem de farklı bir sonuç elde edemedim. Grafik API ayarını değiştireyim dedim Vulkan'da grafikler çok kötü gözüküyor ama karıncalaşma gidiyor. DirectX 12'de ise ek olarak karıncalaşma geri geliyor. Başka yapabileceğim ayar varsa lütfen söyleyin.

Vulkan'dan aldığım fotoğraf.
vulkan2.png

DirektX 12'den aldığım fotoğraf.
diretx12.png

GeForce Experince ile optimizasyon yapmayı deneyebilirsiniz, belki düzelir. Bir umut.
Allah razı olsun. Siz GeForce Experience diyince aklıma Nvidia Denetim Masası'nda bir ayar yaptığım aklıma geldi. "Görüntü Keskinleştirme" ayarım açıkmış. 😀 2 haftadan beri kafayı yemiştim. Çoook teşekkürler.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı