R7 3700X RX 5700 XT sistem toplama

Arkadaşlar merhaba, aşağıdaki gibi bir sistem topladım fakat parçalar konusunda kullanıcı yorumlarını merak ediyorum. PSU ve kasa konusunda net olamıyorum. Ne düşünüyorsunuz sistem hakkında ve kasa önerileriniz nelerdir.

Anakart: ASUS TUF X570 GAMING Plus.
İşlemci: 3700X 3800X 3900X.
RAM: Corsair Vengeance LPX DDR4 3200 C16 2X8GB.
Ekran kartı: Sapphire 5700xt Nitro+
PSU: Gigabyte G750SH 750W 80+ Gold.
SSD: Corsair MP510 480GB.
Kasa: Önerileriniz.
3700x in anlık ısınma şikayetleri var. Durum nedir? Alınır mı?

Son düzenleme:
Kasa için bütçeniz nedir? Stok soğutucu yeterli bahsettiğiniz işlemciler için fakat kafam rahat olsunuz derseniz daha iyi bir hava ya da sıvı soğutma alabilirsiniz. Bütçenize bağlı tabii.

Öneriniz için teşekkürler hocam gayet şık duruyor max 400 ayırmıştım ama biraz aşmak sıkıntı yaratmayacak gibi duruyor.
Parçalar güzel. Kasa olarak Aerocool AirHawk Duo ARGB öneririm.

Bütçe 400 ama 500e kadar aşabilirim. 3700x konusunda biraz şüpheliyim ani ısınma sorunları var galiba forumlarda baya konuşulmuş. Sıvı soğutmaya ileriki aşamalarda geçerim.
Kasa için bütçeniz nedir? Stok soğutucu yeterli bahsettiğiniz işlemciler için fakat kafam rahat olsunuz derseniz daha iyi bir hava ya da sıvı soğutma alabilirsiniz. Bütçenize bağlı tabii.

Ayrıca psu pinleri falan sıkıntı yaratmaz umarım araştırmasını yapmadım. Ona da dikkat etmem gerekiyor.

Ranker kasada alabilirsiniz. O ani ısınmalar anakarttan kaynaklı diyebiliriz. CPB açınca anakart küçük bir işlem için işlemciye fazla voltaj gönderiyor ve ani ısınmalara yol açabiliyor. İşlemciyle alakalı değil yani. PSU pinleri derken neyinden bahsediyorsunuz?

Güncel ve stabil bir sistem kurmak istiyorum 1 2 yıllık değil uzun süre elimin altında olacak. 3800x ve 3900x daha stabil görünüyor. Güç bağlantılarından bahsediyorum. 4+4 bilmem ne varya

O halde daha sağlam bir güç kaynağını almanız lazım. Anakartta zaten 8+6 pin CPU güç girişi varmış. Üst seviye güç kaynaklarından pek anlamıyorum ama şu model gözüme çarptı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…