Merhaba arkadaşlar, en son 2012 yılında topladığım zamanın süper bilgisayarını yenilemeye karar verdim. Artık günümüz teknolojisine ayak uyduramıyor. Şu ana dek satın aldığım 4 parça bileşen var.
anakart: ASUS ROG STRIX X570-F GAMING
işlemci: AMD Ryzen™ 7 3700X
RAM: G.Skill 32 GB(2x16 GB) Trident Z Neo DDR4 3600MHz
SSD: Samsung 1TB 970 Evo Plus NVMe M.2 SSD
Sonucunda iyi bir oyun bilgisayarı toplamak istiyorum. Bu sisteme ekran kartı öneriniz nedir? Yeni çıkacak AMD RX 5800 veya NVIDIA RTX 3000 serisi ekran kartlarını beklemeli miyim?
15-16 bin arası bir bütçem var.Fakat bu bütçe ile sadece ekran kartı almayacağım. Oyuncu monitörü (31.5 inç) sıvı soğutma almayı düşünüyordum fakat vazgeçtim iyi bir işlemci hava soğutucu alıcam. Kasa alıcam (Aquarius Plus) almayı planlarken vatanda stoklarda tükendi.Başka kasa bakıyorum.
Şimdi ekran kartı için 2080 super düşünüyordum fakat bütçemi de diğer ürünlere ayırmak istiyorum.
rx 5700 xt fiyatı cazip geliyor fakat araştırdığımda rtx e göre fps değerleri düşük. Yeni çıkacak ekran kartlarını mı beklesem . Yoksa 2080 super veya rx5700 xt mi alsam karar veremiyorum.
Gigabyte GeForce RTX 2080 Super Aorus Waterforce 8G 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olun
teşekkür ederim yardımlarınız için fakat birden çok 2080 super ürünü var.Bunları seçerken nelere dikkat etmeliyim.Aralarındaki fark nedir.Anlaşılan sıvı soğutucu kullanıcaz.
Ben farklı olsun diye sıvı soğutmalı bir model bıraktım
Videoyu izlediniz sanırım genel olarak düzgün sıvı soğutmalar büyük hava soğutmalardan daha üstün gelmiş birde çok büyük kule tipi soğutucular hiç şık durmuyor.
evet izledim daha üstünler. O zaman sıvı soğutma yapıcaz yeni çıkacak ekran kartlarını beklemek ne kadar mantıklı olur ya da mantıklı olur mu ? Belki o sürede 2080 super ekran kartlarının da fiyatı düşmüş olur.