R7 3700X sistemde OBS'i açınca FPS düşüyor

Alyusa

Hectopat
OBS açık değilken oyunda ortalama 100 FPS alıyorum, fakat OBS'yi sadece açtığımda (Yayın veya kayıt yok) FPS değerim 75-80 e düşüyor.. Kaç aydır ne yaptıysam çözemedim, lütfen bana yardımcı olun..

İşlemci / CPU : AMD Ryzen™ 7 3700X 3.6 -> 4.4(GHz)

Ekran Kartı / Graphic Card : ASUS ROG Strix GeForce RTX™ 3060 Ti OC Edition 8GB GDDR6

RAM : Crucial Ballistix Red 16GB 3000mhz CL15 DDR4

Depolama / Storage : 1 TB Sandisk Extreme PRO 3D 3400/2800

Yeniden oynatma vs. tarzı ayarlara baktım hiçbiri açık değil... ve şuan ekran kartından yayın yapıyorum fakat önceden işlemci üzerinde RDR2 Yüksek ayarlarda OBS fast ya da medium ayarlarda fps kaybım olmuyordu.. şimdi daha obs yi açınca fps düşüyor ve bu durum çok ağrıma gidiyor..

Yeniden oynatma vs. tarzı ayarlara baktım hiçbiri açık değil... ve şuan ekran kartından yayın yapıyorum fakat önceden işlemci üzerinde RDR2 Yüksek ayarlarda OBS fast ya da medium ayarlarda fps kaybım olmuyordu.. şimdi daha obs yi açınca fps düşüyor ve bu durum çok ağrıma gidiyor..
Bana yaptığın ayarların ekran görüntüsünü ekler misin?

Bana yaptığın ayarların ekran görüntüsünü ekler misin?
Yayındaki fps kaybı ayrı bir dert, sadece obs açtığımdaki kayıp ayrı bir dert

Dosya Ekleri

• Adsız1.png
    Adsız1.png
    38,7 KB · Görüntüleme: 48
  • Adsız.png
    Adsız.png
    38,4 KB · Görüntüleme: 40
Yayındaki fps kaybı ayrı bir dert, sadece obs açtığımdaki kayıp ayrı bir dert
İlk resim 6k yazılmış?
2k yayın mı yapıyorsun? Bence yapmıyorsun. 1080p yayın için 4500 girmen yetiyor.
Ayrıca gelişmiş mod kullanman için bir neden yok.

Sana tavsiyem çift ekran kartına sahip olduğun zaman kullan. "Ne anlarsın sen" diye soracak olursan Bende yayıncıyım Facebook ta ve YouTube da yayın yapıyorum.

Eğer acil değilse dinlenmek istiyorum. Bilgisayarımı kapattım. Yarın bu başlık altına videolu anlatım yapacağım konuya eklerim.

İlk resim 6k yazılmış?
2k yayın mı yapıyorsun? Bence yapmıyorsun. 1080p yayın için 4500 girmen yetiyor.
Ayrıca gelişmiş mod kullanman için bir neden yok.

Sana tavsiyem çift ekran kartına sahip olduğun zaman kullan. "Ne anlarsın sen" diye soracak olursan Bende yayıncıyım Facebook ta ve YouTube da yayın yapıyorum.

Eğer acil değilse dinlenmek istiyorum. Bilgisayarımı kapattım. Yarın bu başlık altına videolu anlatım yapacağım konuya eklerim.
Ne anlarsından diyemem de,bende 3 yıla yakın yayın yapıyorum ve bu ayarları her zaman kullanıyordum, hatta öncesinde işlemci üzerinden x264 ten Medium da bile yaptığımda kasmıyordu...

Zaten asıl konuya gelecek olursak mevzu yayın kalitem vs değil, daha yayına veya kayıta girmeden sadece açmamla FPS kaybını ciddi yaşıyorum, tanıdığım birkaç büyük yayıncı da çözemedi durumu buraya geldim

Sorun çözüldü mü hocam?

Ne anlarsından diyemem de,bende 3 yıla yakın yayın yapıyorum ve bu ayarları her zaman kullanıyordum, hatta öncesinde işlemci üzerinden x264 ten Medium da bile yaptığımda kasmıyordu...

Zaten asıl konuya gelecek olursak mevzu yayın kalitem vs değil, daha yayına veya kayıta girmeden sadece açmamla FPS kaybını ciddi yaşıyorum, tanıdığım birkaç büyük yayıncı da çözemedi durumu buraya geldim
Sorun çözüldü mü hocam ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı