R7 3700X sisteme macOS kurulumundan sonra ne yapılmalı?

Raijin The God

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
macOS Ventura kurulumdan sonra yapmam gereken adımlar nelerdir?
Sistem:
  • Anakart: MSI X570 Gaming Plus.
  • İşlemci: Ryzen 7 3700X.
  • Ekran kartı: XFX RX 550 4 GB OC.
  • RAM: Xpc 8x8 3200 MHz.

Son düzenleme:
Öncelikle SMBIOS ayarlamanı yap. Mevcut SMBIOS'unda ne giriliyse tekrar onu ayarla ama yeni üreteceğin seri numaraları ile.
Rehber: GenSMBIOS kullanımı | Technopat Sosyal
Sonra config üzerinden Misc kısmına gel. Oradan Security sekmesine gel ve SecureBootModel ayarını Default olarak ayarla ve kaydet. Şimdilik bunlar. Yapılacakları diğer mesajda eklerim.

Ancak bu kısmı unutma:

Geçersiz seri numarası yazan seri numarasını kullan.

Hocam bu işlemden önce şuan pencereleri küçültürken veya taşırken aşırı donma ve yırtıklar oluyor Youtube'dan video izlerken de aşırı kasma ve donma oluyor bunu nasıl çözebilirim?

Dosya Ekleri

• Ekran Resmi 2023-04-10 14.44.36.png
    2,8 MB · Görüntüleme: 33
Hm tanıtılmamış hocam ekran kartı. XFX ile alakalı bir sorun da olabilir (Farklı bir markanın VBIOS'u atılması gerekebilir.) ya da SSDT yamasında eksik bir şeyler de olabilir. Önce diğer konuya dönüp çözüme kavuşturmak gerekiyor. Siz tamam diyince ben tanıdı sandım.

@Raijin The God Hangi kablo ile görüntü alıyorsun?

Hocam bende tanıdı sanmıştım fakat olmamış macOS'a yabancıyım bende,Hdmı ile görüntü aktarıyorum hocam.

Hm HDMI ile alıyorsun ve yamada bir sorun yok. Yüksek olasılıkla XFX kaynaklı bir problem. Çözüm için biraz bakınacağım.
Tamamdır hocam kurulumda hata var mı bilmiyorum ama size fotograf da atmıştım direkt ordan başlattım zaten sanmıyorum kurulum esnasında hata olabileceğini ama çözüm de bulamadım şimdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…