5-6 sene hatta belki daha fazla götürmesini öngördüğüm bir PC toplamak istiyorum. Kullanım amacı meslek gereği CAD programları ancak oyun performansı da alabilmeyi bekliyorum.
Kafamda aşağıdaki gibi bir sistem kurdum.
Sistemin bütünü ve alttaki spesifik konular ile ilgili yorumlarınızı iletebilir misiniz?
Forumlarda AMD işlemci ve RTX ekran kartları uyumsuzluklarından bahsediliyor. G-Sync özellikli bir monitör alma ihtiyacı getiriyor mu bu durum?
Almayı düşündüğüm monitör: AOC 24G2U
Sistemin aynı zamanda ileriye dönük de olabilmesi için ASUS TUF anakartı tercih ettim (PCI-e 4.0 desteği vb.), doğru bir tercih midir? Daha uygun fiyata benzer talebi karşılayabilecek anakart tavsiyeniz var mı?
Bütçeyi düşürebilmek için işlemci tarafında Ryzen 5, ekran kartı tarafında RX 5700 kombinasyonu makul olabilir mi? Fiyat + performans optimizasyon için.
Kasanın da soğutma performansı anlamında ciddi etkisini okuyorum. Seçmiş olduğum kasayı da soğutma yönünden değerlendirebilir misiniz?
ekran kartı ve monitör ile ilgili bildiğim kadarı ile.
Ancak ekran kartı ve işlemci uyumsuzluğu gibi bir durum söz konusu mudur AMD R7 - RTX 2070S için
High Power Performance GD 750W 80+ Gold 62.5A Single Rail Aktif PFC Siyah ATX Güç Kaynağı Masaüstü Bilgisayarınız için 750W 80+ Gold Verimliliğinde İdeal Güç Kaynağı 750W 80+ Gold Güç Kaynağı ile Güç Derdine Son! High Power; Nvidia GeForce RTX 2080, AMD RX Vega 64 gibi yeni nesil ekran...
Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM 64MB Cache Sata 3 Sabit en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!
Asus Prime X570-P AMD X570 4400MHz DDR4 Soket AM4 ATX en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!
En özel fiyatlı gaming bilgisayarlar, kampanyalı ürünler, bilgisayar toplama, ekran kartı, RAM, SSD ve tüm bilgisayar bileşenlerinin en doğru adresi...
Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM 64MB Cache Sata 3 Sabit en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!
SilverStone PF240 ARGB 2x12cm Fan Intel & AMD Uyumlu Sıvı en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!
www.hepsiburada.com
Sıvı soğutma çıkarıldığı zaman bütçe yetiyorsa 3800X yapılabilir işlemci: