R7 3700X ve RTX 2070S ile oyunlarda GPU kullanımı düşmesi

MELLARK

Hectopat
Yer
Istanbul
Arkadaşlar Black Desert Online oynarken sürekli takılmalar meydana geliyor. Mesela GPU kullanımı 90; bir anda 60-70'lere iniyor. Bunun sebebi ve çözümü nedir? Yardımcı olabilirseniz şimdiden teşekkür ederim.

GPU: RTX 2070 Super
CPU: Ryzen 7 3700X
RAM: 16 GB(2x8)

Dosya Ekleri

• SSS lazım.png
    552,6 KB · Görüntüleme: 62
Son düzenleyen: Moderatör:

Buna çok benzer bir durum bende GTA-v de oluyordu bende sebebini bulamamıştım.(Ben oyun oynarken her bir altçekirdeğin kullanım yüzdesine de bakıyordum o zamanlar, ve tıkanma vs yoktu.) Bana açtığım konuda mikyo/mili sanileyik (yanlış olmasın tam hatırlamıyorum) darboğazdan dolayı böyle olur MSI Afterburner'ın varsayılan (verileri yenileme) hızıyla gözlemleyemezsin demişlerdi. Sizdeki durum da belki budur.

Bir çözüm bulamadınız mı?

Bir çözüm bulamadınız mı?
Yani işlemcime OC yapmayı denedim sonra darboğazdan kurtulmak için, ama slikon kalitesi çöp çıktığı için yapamadım ne yazıkki. Hoş GPU kullanım oranı düşse bile oynanılabilirliği değişmediği için oyunun sonrasında saldım.

Başka bir oyunda sıkıntı olduğunu hatırlamıyorum, ama BDO'da bu sıkıntıyı yapıyor. Sanırım çözümünü bilende yok bu forumda.

%90'dan %60-70'lere düşüşün bir takılmaya yol açmaması lazım, en fazla akıcılık hissi azalabilir kullanıma bağlı FPS de düşebileceğinden. Anlık takılma mı yaşıyorsun yoksa yavaşlama hissi mi?

8/16 bir işlemcide overclock ile kasmadan kurtulamazsın, çünkü senin sorunun alt çekirdeklerin ve izleklerin zorlanması ile alakalı değil. Yalnız gördüğüm VRAM kullanımı 0 gösteriyor bu anlık mı oluyor yoksa devamlı mı böyle?

Oyunu oynarken anlık takılma yaşıyorum. GPU kullanımı düştüğünde oluyor direkt.

Dosya Ekleri

• sss lazım 2.png
    478,5 KB · Görüntüleme: 36
Oyunu oynarken anlık takılma yaşıyorum. GPU kullanımı düştüğünde oluyor direkt.

GPU kullanımı yerine VRAM'in sıfıra vurması bana oyunla alakalı bir sorun gibi geliyor. Hiç oyun dosyalarını yenilemeyi veya farklı ayarları denedin mi? Gördüğüm kadarıyla farklı oyunlarda sorun yaşamıyorsun bu da potansiyel bir VRAM arızasını göstermiyor.

@MELLARK Black Desert oynayanların çoğu AMD işlemcilerden şikayetçi sistemde sorun olmayabilir. Hatta bazı AMD kullanıcıları farklı çözümler üretmişler ama ne kadar doğru bilmiyorum.

Oyunu silip yüklemişliğim bile var. Ama bu anlık takılma sıkıntısı hep oluyor.
@MELLARK Black Desert oynayanların çoğu AMD işlemcilerden şikayetçi sistemde sorun olmayabilir. Hatta bazı AMD kullanıcıları farklı çözümler üretmişler ama ne kadar doğru bilmiyorum.
Bu konuda herhangi bir fikrim yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…