R7 3700X ve RX 5700 XT Sistem Tavsiyesi

Bütçe
10000
Intel sistem toplamamı ister misin

Fark etmez ben bu paraya alabileceğim en iyi performansı almak istedim o yüzden AMD'ye yöneldim. Daha F/P Intel sistem oluyorsa neden olmasın.

Bu sistemde bir sıkıntı yok RTX2070 Super zaten tartışılmayacak derecede güçlü ve sıkıntısız bir kart fakat ben B450 anakart tercih etme konusunda biraz şüpheliyim. 2-3 sene sonra işlemci upgrade yapmak istediğimde beni üzmeyecek bir anakart istiyorum bu yüzden X570'lere yöneldim. Ayrıca RTX 2070 Super ile RX5700 XT arasındaki fiyat farkına değer mi emin olamıyorum. Bunun için R7 3700X gibi bir işlemciden ve X570 anakarttan feragat etmeye değer mi?

Önerdiğiniz kasa ve PSU eminim ki daha kalitelidir yalnız 650W PSU dahil Cooler Master 900 lira civarında iken sizin önerdiğiniz PSU kasa ve fan kombinasyonu 1600 liralara dayanıyor. PSU'nun önemli bir parça olduğunun bilincindeyim ama çok para gibi geldi. Neden özellikle bu kadar üzerinde durdunuz açıklarsanız sevinirim.

Benim kendi sistemim iyidir illa diye bir tutturmam yok. Öyle olsaydı buraya konu açmazdım zaten. Sadece anlamaya çalışıyorum önerdiğiniz değişikliklerin nedenini.

Son düzenleme:

Sitede sistemine uygun hem Power ve kasa birlikte olan güzel bir şey bulamadım ya dışardan alacaksın gerçi montaj bilmiyorsan buradan alacaksın mecbur veya da kasa ile Power'ı ayrı secicez boyle yapmak fiyatı arttırıyor ama daha kaliteli oluyor... 12.033TL ediyor burası.

Montajla ilgili bir sıkıntım yok
Zaten Vatan'dan da alsam ineterneten alacağım.
Hiç yapmadım montaj daha önce ama Recep Baltaş ve Ali Güngör'den o kadar çok izledim ki kitapçıktan da yardım alarak yaparım diye düşünüyorum.
Prime X570-P sanırım bu fiyata alınabilecek en iyi anakartlardan istisnasız herkes onu tavsiye etti.

Sistemde begenmedigin birsey varsa alternatif olusturabliriz anakarta yatirim yapip pisman olanlardanım cok pahali anakart alinca sistem ucmuyor bu yeterli acikcasi bende X570 auros Elite almistim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…