R7 3700X ve RX 590 Oyunlarda restart atıyor

ARCHLORD

Femtopat
Üç gün önce yeni bir sistem topladım. Her şeyin iyisinden almaya çalıştım. Ancak CS:GO oynarken bilgisayar reset atıyor ve bu farklı zamanlarda oluyor bazen 10 dk sonra bazen yarım saat. İlk gün aynı böyle reset attı. Bende oyunu sildim tekrar yükledim. Dün o şekilde girdim ve bir maç attım çıktım. Reset atmadı ama bugün yine reset attı oyunun ortasında. 3 tane PSU taktım sorun aynı, RAM'leri farklı taktım yine aynı. HD Tune ile SSD'yi test ettim aynı. Ekran kartını başka bilgisayar da kullanmıştım sorunsuz olduğuna eminim. Geriye anakart ve işlemci kaldı test edemediğim sadece işlemciyi AIDA64 ile yüke soktum 10 dakika bir şey olmadı. Sıcaklıklar normal soracaksınız biliyorum. Ama sıcaklıklar iyi işlemci en fazla 55, ekran kartı ise 75 derece kasa hava sirkülasyonu düzgün daha önce kullandığım kasa.

Sistem şu şekilde;
MSI MPG X570 GAMING PRO Carbon
AMD Ryzen 7 3700X
MSI RX590 Armor
G.Skill 2X 8 GB 3600 MHz CL 16
Samsung 970 Evo M.2 SSD
Thermaltake 750 80Plus

Son düzenleyen: Moderatör:
3 PSU ile denediyseniz sorun başka bir donanımdan kaynaklanıyor. İlk önce tek bellek ile deneyin. Sorun devam ederse başka birinden ekran kartı ve işlemci bulun ve onlarda deneyin, böylelikle arızalı donanımı bulup garantiye gönderebilirsiniz.

RAM ölmeye başlamış olabilir. RAM yapar o sorunu bazen. Ekran kartın kronik sorunlu 590. Ve ısınan model. 1660 süper gibi kart tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…