Merhaba,
MSI B450 Tomahawk model anakartım var sistemimde. 2600X işlemciden Ryzen 3700X işlemciye geçiş yaptım. Ancak Samsung 970 Evo 250 GB SSD, NVMe M.2 SSD BIOS'da hiçbir şekilde görünmüyor.
En son sistemden diğer işlemciyi çıkartmadan önce SSD'e herhangi bir sorun yoktu. Üzerinde Windows 10 kurulu idi. Ancak sorun işlemciden mi anakarttan mı yoksa SSD'den mi kaynaklanıyor bir türlü çözemedim. Diğer işlemciyi sattığım için eski işlemciyi takma ihtimalim de yok.
BIOS ayarlarım aşağıdaki gibi inceleyebilirsiniz. Bu arada BIOS en son sürüme güncel.
Burada M2_1 ibaresinin yanında Not Present yazıyor.
Windows'a ulaşabiliyor musunuz?
Eğer ulaşamıyorsanız sistemi açtığınız zaman "Reboot and select proper boot device" tarzında bir hata alıyor musunuz?
İşlemci değişimi sonrasında aynı sorunu yaşayan başka kullanıcılar da varmış. Sanırım sizin yapabileceğiniz bir şey yok. BIOS sürümü ile ilgili olabilir. Anakart üreticisine mesaj atıp sorununuzu bildirin.
Aynı işlemci ve SSD'yi ben de kullanıyorum. Asus Prime B450M-A anakartın bios ekranında SSD görünmüyor. Bunun dışında normal bir şekilde kullanıyorum bir sorun yok. Windows açılıyorsa, SSD'den boot edebiliyorsanız ve problem sadece bios ekranında görünmemesi ise uğraşmayın.
Windows ortamında da hiç bir şekilde M2 portuna takılı 970 evo ssd görünmüyor. Elimde bulunan sata sandisk sata ssdye yeni kurulum yapıp sistemi kurdum.
Son yayınlanan bios dosyasının açıklamasında bu şekilde belirtilmiş. Ama hatalı galiba bios. 2600x ile aynı bios sürümünde hiçbir problem yoktu. Anakartı servise mi göndermeliyim yoksa yeni bios mu beklemeliyim?
Description
- Update AMD ComboPI1.0.0.4 Patch B (SMU v46.54)
- Improved system boot up time
- Improved PCI-E device compatibility.
Burada M2_1 ibaresinin yanında Not Present yazıyor.
Windows'a ulaşabiliyor musunuz?
Eğer ulaşamıyorsanız sistemi açtığınız zaman "Reboot and select proper boot device" tarzında bir hata alıyor musunuz?