R7 3800X için anakart önerisi

yfyesilbag

Femtopat
Daha fazla  
Dostlar elimde GTX 1060 ekran kartı ve Ryzen 7 3800X işlemci var. 600W'lık güç kaynağı olan bir kasam var bunlara uygun bir tane anakart tavsiyesi istiyorum. Maalesef fiyatlar çok kötü durumda o yüzden parçaları değiştiremiyorum. Elimdekilerden az da olsa iş görecek bir PC yapmaya çalışıyorum. İşimi görecek şekilde bir anakart tavsiyesi benim için yeterli olacaktır. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

O işlemciye önerebileceğim minimum anakart bu olur.

Ancak bütçeniz az daha varsa kesinlikle başka bir üst model öneririm.

Şunu alırsanız R9 5900X bile götürür.

O işlemciye önerebileceğim minimum anakart bu olur.

Ancak bütçeniz az daha varsa kesinlikle başka bir üst model öneririm.

Şunu alırsanız R9 5900X bile götürür.

Bu anakart parçaları da çok yormayacaksa ve diğeriyle arasında çok bir fark yoksa en hesaplı olanını almak isterim. Aralarında ne gibi fark var acaba?

Çok teşekkürler, en hesaplı olanı alsam diğerleriyle arasında ne fark olur meraktayım :)

Son düzenleme:

Bu anakart parçaları da çok yormayacaksa ve diğeriyle arasında çok bir fark yoksa en hesaplı olanını almak isterim. Aralarında ne gibi fark var acaba?

Çok teşekkürler, en hesaplı olanı alsam diğerleriyle arasında ne fark olur meraktayım :)

Anakart sistemi yormaz, parçaların iletişim kurmasını sağlar temelde. Önce bu algıyı aklınızdan sileyim rahatlayalım :)

Anakartlar arasında özellikle VRM tasarım farkı olabiliyor, bunun haricinde M.2 SSD yuvası ve Frozr sayısı, USB portları, ön kasa portları için ilgili yuvalar, RAM slot sayısı, MOSFET pasif soğutucu, boyut, PCB sağlamlığı, yonga seti gibi farklar da olabilir. Bunları araştırmak lazım, o listeden önerebileceğim iki tane üst seviye anakart var: Tomahawk ve TUF Gaming Pro-s.

Pro VDH anakart biraz daha dediğiniz gibi hesaplı, benim önerilerim atılanlar arasında sırayla:

TUF Gaming Pro-s > Tomahawk > Pro VDH.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı