Dostlar elimde GTX 1060 ekran kartı ve Ryzen 7 3800X işlemci var. 600W'lık güç kaynağı olan bir kasam var bunlara uygun bir tane anakart tavsiyesi istiyorum. Maalesef fiyatlar çok kötü durumda o yüzden parçaları değiştiremiyorum. Elimdekilerden az da olsa iş görecek bir PC yapmaya çalışıyorum. İşimi görecek şekilde bir anakart tavsiyesi benim için yeterli olacaktır. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
En ucuz MSI B450 TOMAHAWK MAX II AMD AM4 DDR4 ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI B450 TOMAHAWK MAX II AMD AM4 DDR4 ATX Anakart özelliklerini incele, 2.474,47 TL'den başlayan fırsatları yakala!
En ucuz Asus TUF GAMING B450M-PRO-S AM4 DDR4 Micro ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Asus TUF GAMING B450M-PRO-S AM4 DDR4 Micro ATX Anakart özelliklerini incele, 2.287,68 TL'den başlayan fırsatları yakala!
En ucuz MSI B450 TOMAHAWK MAX II AMD AM4 DDR4 ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI B450 TOMAHAWK MAX II AMD AM4 DDR4 ATX Anakart özelliklerini incele, 2.474,47 TL'den başlayan fırsatları yakala!
En ucuz Asus TUF GAMING B450M-PRO-S AM4 DDR4 Micro ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Asus TUF GAMING B450M-PRO-S AM4 DDR4 Micro ATX Anakart özelliklerini incele, 2.287,68 TL'den başlayan fırsatları yakala!
Anakart sistemi yormaz, parçaların iletişim kurmasını sağlar temelde. Önce bu algıyı aklınızdan sileyim rahatlayalım
Anakartlar arasında özellikle VRM tasarım farkı olabiliyor, bunun haricinde M.2 SSD yuvası ve Frozr sayısı, USB portları, ön kasa portları için ilgili yuvalar, RAM slot sayısı, MOSFET pasif soğutucu, boyut, PCB sağlamlığı, yonga seti gibi farklar da olabilir. Bunları araştırmak lazım, o listeden önerebileceğim iki tane üst seviye anakart var: Tomahawk ve TUF Gaming Pro-s.
Pro VDH anakart biraz daha dediğiniz gibi hesaplı, benim önerilerim atılanlar arasında sırayla:
Pro S biraz daha uzun ömürlü olur, OC gibi işlemlere de daha fazla izin verir ve iki adt M.2 portu var. Normalde daha pahalıydı. Bütçeniz varsa değerlendirin derim.