R7 3800X ile ASUS RX 5700 XT uyumlu mudur?

Enemy Supoted

Kilopat
Daha fazla  
Profil Kapağı
1524073063
Başlıkta da dediğim gibi ASUS RX 5700 XT ile R7 3800X nasıl bir uyum sağlar? En önemlisi o ekran kartı halen tercih edilebilir mi? Eylül sistem tavsiyelerine göre oluşturdum.

Biraz daha bütçe artırma şansınız varsa 1 ay sonra (15 Ekim diyorlar) RTX 3070 alınabilir. Fiyat farkı 1000 lira civarı olabilir. Kabaca RTX 2070s fiyatında olacak gibi geliyor bana.

Bunun dışında artık sürücü problemleri de kalmadığı için RX 5700 XT alınabilir bir kart. Ancak yeni RTX kartların performansı fiyatlarına göre epey iyi olacağa benziyor. RTX 2000 serisiyle müşterilerini yolmuşlardı. Şimdi Intel'in durumuna düşmemek için daha uygun fiyatları olacak.

İşlemci tarafına gelirsek, az yakan çok kaçan bir işlemci olan R7 3700x bile RX 5700 XT yi çok rahat besliyor. 3800x daha da rahat olacaktır.

Başlıkta da dediğim gibi ASUS RX 5700 XT ile R7 3800X nasıl bir uyum sağlar? En önemlisi o ekran kartı halen tercih edilebilir mi? Eylül sistem tavsiyelerine göre oluşturdum.

5700 XT'ye hiç bulaşmasan daha iyi hem RTX yok hem de DLSS yok hem de driver konusunda ancak 20.4.2 WHQL driveri sorunsuzsa ancak kullanabilirsin yoksa güncel driverlerde yine sorun yaşarsın ki büyük ihtimal UV'da yapman gerekir. 3800X yerine 10700/10700F daha performanslı veya 4700X'i bekleyin ve RTX 3060'ı bekleyin.

Biraz daha bütçe artırma şansınız varsa 1 ay sonra (15 Ekim diyorlar) RTX 3070 alınabilir. Fiyat farkı 1000 lira civarı olabilir. Kabaca RTX 2070S fiyatında olacak gibi geliyor bana.

Bunun dışında artık sürücü problemleri de kalmadığı için RX 5700 XT alınabilir bir kart. Ancak yeni RTX kartların performansı fiyatlarına göre epey iyi olacağa benziyor. RTX 2000 serisiyle müşterilerini yolmuşlardı. Şimdi Intel'in durumuna düşmemek için daha uygun fiyatları olacak.

İşlemci tarafına gelirsek, az yakan çok kaçan bir işlemci olan R7 3700X bile RX 5700 XT'yi çok rahat besliyor. 3800X daha da rahat olacaktır.

Ekran kartını tercih etmeyin. Yakın zamanda RTX 3000 serisi çıkıyor kesinlikle bu seriden birini alın.

5700 XT'ye hiç bulaşmasan daha iyi hem RTX yok hem de DLSS yok hem de driver konusunda ancak 20.4.2 WHQL driveri sorunsuzsa ancak kullanabilirsin yoksa güncel driverlerde yine sorun yaşarsın ki büyük ihtimal UV'da yapman gerekir. 3800X yerine 10700/10700F daha performanslı veya 4700X'i bekleyin ve RTX 3060'ı bekleyin.

Açık olmam gerekirse bekleyemiyorum. Elimde bilgisayarım yok. Artı Online eğitim sıkıntısından dolayı. Bir de mesele şudur ki bekleyin dediğiniz kart ve işlemcilerin Türkiye için yurt dışı fiyatları neredeyse aynı olsa da pahalı olacağını düşünüyorum. Artısı bir yandan şu an elimde kasa ve 1080P 144Hz bir monitörüm mevcut acaba yeni kartlarda bu ekranda sıkıntı yaşar mıyım?

Açık olmam gerekirse bekleyemiyorum. Elimde bilgisayarım yok. Artı Online eğitim sıkıntısından dolayı. Bir de mesele şudur ki bekleyin dediğiniz kart ve işlemcilerin Türkiye için yurt dışı fiyatları neredeyse aynı olsa da pahalı olacağını düşünüyorum. Artısı bir yandan şu an elimde kasa ve 1080P 144Hz bir monitörüm mevcut acaba yeni kartlarda bu ekranda sıkıntı yaşar mıyım?
RTX 3060'ı kullanabilirsin 1080P'de. Üstelik ayrı eten NVIDIA'nın yeni teknolojileri + driver gibi konularda yine kat kat daha iyi ve kaliteli olduğu kesin + DLSS 2.1 vs gibi artıları da var ve büyük ihtimal daha güçlü de olur. Hemen alacaksanız ve ekran kartı bekleyemiyorsanız zaten 10700 veya alabiliyorsanız 10700K alıp dahili kart ile kullanabilirsin bir süre ama RTX 3000 serisini kesinlikle bekleyin. Şuan 2080 Ti'dan çok çok çok çok çok daha iyi olan kart(RTX 3080), vatan gibi bir sitede sadece birkaç kart satılmasına rağmen 8000 TL'ye bulunuyordu sanırım.

RTX 3060'ı kullanabilirsin 1080P'de. Üstelik ayrı eten NVIDIA'nın yeni teknolojileri + driver gibi konularda yine kat kat daha iyi ve kaliteli olduğu kesin + DLSS 2.1 vs gibi artıları da var ve büyük ihtimal daha güçlü de olur. Hemen alacaksanız ve ekran kartı bekleyemiyorsanız zaten 10700 veya alabiliyorsanız 10700K alıp dahili kart ile kullanabilirsin bir süre ama RTX 3000 serisini kesinlikle bekleyin. Şu an 2080 Ti'dan çok çok çok çok çok daha iyi olan kart(RTX 3080), Vatan gibi bir sitede sadece birkaç kart satılmasına rağmen 8000 TL'ye bulunuyordu sanırım.

Bilginiz var sanırım. Peki ben RAM güç kaynağı anakart vs şimdiden alıp koysam. İşlemci ve ekran kartı için beklesem. Ryzen almak gibi bir fikrim var. 4000 serisi peki X570 anakartları destekler mi? Desteği ne durumda?

Bilginiz var sanırım. Peki ben RAM güç kaynağı anakart vs şimdiden alıp koysam. İşlemci ve ekran kartı için beklesem. Ryzen almak gibi bir fikrim var. 4000 serisi peki X570 anakartları destekler mi? Desteği ne durumda?

B550 anakartlar destekleyecekler aslında 4000 serisini ve X570 almaktan daha mantıklı çünkü benzer VRM yapısı ve sıcaklıklara rağmen fiyatları daha uygun. Eğer sistemi şimdi aceleniz yoksa tabii ki Ryzen 4000 serisini beklemek çok daha mantıklı olur fakat hemen görüntü alabilmeniz gereken bir sistem olacaksa, bütçenin çoğunluğunu eksi ekran kartına vermek yerine 10700'i-GPU'suyla kullanıp sonradan RTX 3060 Türkiye'ye geldiğinde almak çok daha mantıklı olur. Bu arada yeni işlemci ve ekran kartları harici anakartı falan şimdi alırsanız, ileride fiyatlar yüksele debilir veya düşe debilir onu bilemeyiz ama şahsen ben alacak olsam ileride yeni işlemciler de çıktığında Vatan KDV indirimi veya Gaming gecesini falan bekler o zaman indirimle alırdım.

B550 anakartlar destekleyecekler aslında 4000 serisini ve X570 almaktan daha mantıklı çünkü benzer VRM yapısı ve sıcaklıklara rağmen fiyatları daha uygun. Eğer sistemi şimdi aceleniz yoksa tabii ki Ryzen 4000 serisini beklemek çok daha mantıklı olur fakat hemen görüntü alabilmeniz gereken bir sistem olacaksa, bütçenin çoğunluğunu eksi ekran kartına vermek yerine 10700'i-GPU'suyla kullanıp sonradan RTX 3060 Türkiye'ye geldiğinde almak çok daha mantıklı olur. Bu arada yeni işlemci ve ekran kartları harici anakartı falan şimdi alırsanız, ileride fiyatlar yüksele debilir veya düşe debilir onu bilemeyiz ama şahsen ben alacak olsam ileride yeni işlemciler de çıktığında Vatan KDV indirimi veya Gaming gecesini falan bekler o zaman indirimle alırdım.

İndirim konularında haklısın. Ama ne yazık ki bu süreçte ben indirim olacağını zannetmiyorum. Elimde ki güncel para ile ekran kartı ve işlemci hariç en azından RAM'i PSU ve anakartı alıp koymak daha mantıklı duruyor. İşlemci ve ekran kartı eğer olduğu gibi zamanında çıkarsa alsam daha iyi olacak.

Peki bir şey okudum. Yeni X600 anakartlar gelecekmiş. Onların için PSU'yu etkiyecek örnek ek pin girişleri söz konusu mu?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı