R7 3800X ısınma problemi

TahaCetinsoy

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Üniversite Öğrencisi
Sayın Technopat üyeleri,
2 Hafta önce bir bilgisayar topladım.
  • AMD Ryzen 7 3800X
  • ASUS ROG strixX570-F anakart
  • ASUS ROG STRIX RTX2060 Super
  • ASUS ROG STRIX 650W 80+ Gold PSU
  • 8*2 Corsair Vengeance 3600 MHz RAM
  • Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2 SSD
  • ASUS TUF Gaming kasa
Bilgisayarım bu şekildedir. Bilgisayarı şu günlerde çok fazla yük altında kullanmayacağım için soğutucu işini sonraya bıraktım. Şu an üstünde Wraith Prism takılıdır. Bilgisayar boşta dururken bile 50 derecenin altına hiçbir şekilde düşmüyor. Kasa önde 3 arkada egzoz fanına sahiptir. Güzel sirkülasyon olduğuna inanıyorum. Aşağıda size fotoğrafları paylaşacağım. SSD'de anakartın üzerinde olan fanla soğuma sağlıyor fakat onun da sıcaklığı çok yüksektir. BIOS güncellemesini de yaptım. Yardımlarınıza ihtiyacım var, ne yapabilirim? BIOS ekranından ve diğer donanımları yöneten programlarından çok anladığımı söyleyemem. Açıklayarak yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

Ryzen Master.png

Msi.png

Samsung.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Sayın Technopat üyeleri,
2 Hafta önce bir bilgisayar topladım.
  • AMD Ryzen 7 3800X
  • ASUS ROG strixX570-F anakart
  • ASUS ROG STRIX RTX2060 Super
  • ASUS ROG STRIX 650W 80+ Gold PSU
  • 8*2 Corsair Vengeance 3600 MHz RAM
  • Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2 SSD
  • ASUS TUF Gaming kasa
Bilgisayarım bu şekildedir. Bilgisayarı şu günlerde çok fazla yük altında kullanmayacağım için soğutucu işini sonraya bıraktım. Şu an üstünde Wraith Prism takılıdır. Bilgisayar boşta dururken bile 50 derecenin altına hiçbir şekilde düşmüyor. Kasa önde 3 arkada egzoz fanına sahiptir. Güzel sirkülasyon olduğuna inanıyorum. Aşağıda size fotoğrafları paylaşacağım. SSD'de anakartın üzerinde olan fanla soğuma sağlıyor fakat onun da sıcaklığı çok yüksektir. BIOS güncellemesini de yaptım. Yardımlarınıza ihtiyacım var, ne yapabilirim? BIOS ekranından ve diğer donanımları yöneten programlarından çok anladığımı söyleyemem. Açıklayarak yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

Eki Görüntüle 552753

Eki Görüntüle 552755

Eki Görüntüle 552756
AMD'nin x serilerine koyduğu soğutucular işlemciye yeterli gelmiyor çoğu kişi aynı konudan şikayetçi.

AMD'nin x serilerine koyduğu soğutucular işlemciye yeterli gelmiyor çoğu kişi aynı konudan şikayetçi.
Bunun için ne yapabilirim? Bilgisayarı sadece açık tutsam bile 50 dereceden aşağıya inmiyor. Şu an soğutucuya ayıracak bütçem de yok fakat önerebileceğiniz uygun fiyat performans olarak bir sıvı soğutma öneriniz mevcut mu?

Uygun fiyatlı istediğiniz için bunları önerdim. Onun dışında sıvı soğutma konusunda ml240l'den başka birşey önermem bende kullanıyorum çok memnunum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı