R7 3800X işlemci boştayken 105 dereceyi görüyor

Hyperjest

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayarım daha 1 sene olmadı h bir türlü mining vs yapılmadı birdenbire bir gün PC'yi açınca derecenin 105'lere çıktığını gördüm daha boştayken ve sonradan kendini kapattı. Bunun nedeni ne olabilir acaba? Ryzen 7 3800X var ASUS TUF Gaming B450M-Plus II 4400MHz (OC) DDR4 soket AM4 M.2 HDMI DVI-D mATX anakart var. Sıvı soğutma mevcut. Sıvı soğutmadan kaynaklı olabilir diye yeni sürdüm bütün parçaları temizledim ama nafile, nasıl bir yol izlemeliyim?

Dosya Ekleri

• 20230409_103453.jpg
    20230409_103453.jpg
    177,8 KB · Görüntüleme: 39
  • IMG-20230409-WA0005.jpeg
    IMG-20230409-WA0005.jpeg
    274,4 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleyen: Moderatör:
Sıvı soğutmanın pompası bozulmuş olabilir ya da anakarta bağlanan pin yerinden çıkmış olabilir. Öncelikle sıvı sogutmayı kontrol edebilir misin?

Sıvı soğutmanın pompası bozulmuş olabilir ya da anakarta bağlanan pin yerinden çıkmış olabilir. Öncelikle sıvı sogutmayı kontrol edebilir misin?
Bozulup bozulmadığını nasıl anlarım pc işlerinden pek anlamam. Şimdi komple söktüm sıvı soğutma kablolarını hepsini bir bir yerine bağladım ama nafile. Işıkları falan yanıyor fanların hepside çalışıyor ama hiç bir belirti yok

Boşta Bi tane kablosu var ama takılacak Bi yer bulamadım o kabloyu herhangi birinin yerine taksam bişey olur mu acaba kafamda binbir türlü şey kuruyorum şuan

Dosya Ekleri

• 20230411_212622.jpg
    20230411_212622.jpg
    307,4 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme:
Kardeşim işlemcinin boşta 105 derece olması normal bi durum değil.Sıvı soğutmanın ışıkları yanabilir ama pompa devir/daim yapmıyordur.

Kardeşim işlemcinin boşta 105 derece olması normal bi durum değil.Sıvı soğutmanın ışıkları yanabilir ama pompa devir/daim yapmıyordur.
Pompanın 2 tane çubuğu var birinde titreme var fakat diğerinde hiç birşey olmuyor biri sıcaklarken diğeri buz gibi şuan

Tekrardan Merhaba , Şimdi şöyle bir durum söz konusu oldu , pc ye format attım daha sonrasında sistemi kurdum ve m2 ssd 1 tb lık vardı şuan onu görmüyor pc , ve ram lerden 1 tanesini çıkarıp öyle çalıştırdım daha sonrasında ram i tekrar takıp öyle çalıştırdım hala m2 yi görmüyor fakat sıcaklığım da 47 derece maks.50 derece şuan oyun indirdiğim halde acaba sorun neyden olabilir , ramlerden mi yoksa m2 den mi işlemci çok ısınıyor du tam anlamadım konulara hakimde değilim yardımcı olur musunuz ?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    239,1 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı