CS:GO işlemci bazlı bir oyun diye daha çok önem verdim ekran kartımı yeterli görüyorum üst düzey oyunları PC tarafında oynamayı çok sevmiyorum, sadece cs:go için bu sistemi topluyorum
CS:GO işlemci bazlı bir oyun diye daha çok önem verdim ekran kartımı yeterli görüyorum üst düzey oyunları PC tarafında oynamayı çok sevmiyorum, sadece cs:go için bu sistemi topluyorum
İşlemci odaklı olması online olmasından kaynaklanıyor. İşin grafik kısmını ekran kartı tamamlar. Zaten 3600'ün 1080p'de kaldıramayacağı 3 tane ekran kartı var, 2080, 2080 Super ve TI. Onun dışında her ekran kartını besler. İşlemciden fiyatı kısıp ekran kartına yatırım yapın. Sizin topladığınız sistemde ekran kartı çok sönük kalmış. CS:GO performansı daha düşük olur.
3800X gerçekten yanlış bir seçim olmuş, yine de uzun vaadede bana yetsin ve işlemci odaklı her oyunu yağ gibi oynatayım diyorsanız 3700X den fazlasını önermem pek gereği yok bence. CS GO diyince akla gelen şey tek çekirdek performansı, bu konuda da intel az da olsa işi önde götürüyor. i5 9600k tercih edebilirsiniz mesela, sadece cs go değil işlemci odaklı her oyunda işinizi görür overclock yaptığınız takdirde. İşlemcinizi düşürün, ekran kartına yatırım yapın ve mümkünse güzel bir soğutucu tercih edin.
3800X çok güzel bir işlemci lakin oyun odaklı sistem olacaksa ekran kartını bir tık üst tutmanızı tavsiye ederim. Güzel bir 1660 Super RTX 2060 ya da 5700XT yakışır oyun sistemine.