Arkadaşlar merhaba,
2K çözünürlük icin GPU önerebilir misiniz?
Darboğaz olayını anlamıyorum cunku.
Sistem asagidaki gibidir.
Ryzen 7 3800X 3.90 GHz.
TUF Gaming X750p am4.
750 Gold PSU.
16 GB DDR4 RAM.
Hic aklımda yoktu, iyi oldu dediğiniz,bekleyeyim biraz.Bütçenize göre sıfır olarak Kara Cuma'da 4070 kovalayın.
Buram buram yapay zekâ kokuyor.2K çözünürlük için 10-15 bin TL bütçeli bir GPU önerim: RTX 3060 Ti. Bu kart, 2K çözünürlükte en yeni oyunları yüksek ayarlarda oynamanıza olanak sağlayacaktır.
Darboğaz, bir sistemdeki iki bileşenin birbirini sınırlamasıdır. Örneğin, CPU çok güçlüyken GPU çok zayıfsa, CPU GPU'nun tam potansiyelini kullanamayabilir. Bu durum, oyunlarda kare hızlarında düşüşe neden olabilir.
Sistemiz, 2K çözünürlük için yeterli bir CPU'ya sahiptir. Bu nedenle, bir RTX 3060 Ti ile herhangi bir darboğaz sorunu yaşamayacaktır.
İşte bazı alternatif öneriler:
Bu kartlar, RTX 3060 Ti'den daha güçlüdür, ancak daha pahalıdır. Bütçenize uygun bir kart seçmenizi tavsiye ederim.
- AMD Radeon RX 6700 XT
- NVIDIA RTX 3070
- NVIDIA RTX 3070 Ti
Darboğazı anlamanıza yardımcı olacak bazı bilgiler:
Umarım bu bilgiler yardımcı olmuştur.
- Darboğaz, genellikle CPU ve GPU arasındaki performans farkının büyük olduğu durumlarda görülür.
- Darboğaz sorununu çözmek için, CPU'yu veya GPU'yu yükseltebilirsiniz.
- CPU'yu yükseltmek, genellikle daha ucuz bir seçenektir.
Hocam siz neden yapay zeka gibi konuşuyorsunuz hep acaba? Önerileriniz de genelde mantıksız ayrıca.2K çözünürlük için 10-15 bin TL bütçeli bir GPU önerim: RTX 3060 Ti. Bu kart, 2K çözünürlükte en yeni oyunları yüksek ayarlarda oynamanıza olanak sağlayacaktır.
Darboğaz, bir sistemdeki iki bileşenin birbirini sınırlamasıdır. Örneğin, CPU çok güçlüyken GPU çok zayıfsa, CPU GPU'nun tam potansiyelini kullanamayabilir. Bu durum, oyunlarda kare hızlarında düşüşe neden olabilir.
Sistemiz, 2K çözünürlük için yeterli bir CPU'ya sahiptir. Bu nedenle, bir RTX 3060 Ti ile herhangi bir darboğaz sorunu yaşamayacaktır.
İşte bazı alternatif öneriler:
Bu kartlar, RTX 3060 Ti'den daha güçlüdür, ancak daha pahalıdır. Bütçenize uygun bir kart seçmenizi tavsiye ederim.
- AMD Radeon RX 6700 XT
- NVIDIA RTX 3070
- NVIDIA RTX 3070 Ti
Darboğazı anlamanıza yardımcı olacak bazı bilgiler:
Umarım bu bilgiler yardımcı olmuştur.
- Darboğaz, genellikle CPU ve GPU arasındaki performans farkının büyük olduğu durumlarda görülür.
- Darboğaz sorununu çözmek için, CPU'yu veya GPU'yu yükseltebilirsiniz.
- CPU'yu yükseltmek, genellikle daha ucuz bir seçenektir.
Sorun olmaz.Gpu olarak 6700 sapphire nitro(2.el) alabildim.
yalniz benim monitörüm ag241qg g-sync miş,Gpu ise freesync ,bu olay benim başımı ağrıtır mi?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.