R7 3800X sistem için GPU önerisi

Bütçe
10/15k

Alperalpi

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

2K çözünürlük icin GPU önerebilir misiniz?
Darboğaz olayını anlamıyorum cunku.
Sistem asagidaki gibidir.
Ryzen 7 3800X 3.90 GHz.
TUF Gaming X750p am4.
750 Gold PSU.
16 GB DDR4 RAM.

Arkadaşlar merhaba,

2K çözünürlük icin GPU önerebilir misiniz?
Darboğaz olayını anlamıyorum cunku.
Sistem asagidaki gibidir.
Ryzen 7 3800X 3.90 GHz.
TUF Gaming X750p am4.
750 Gold PSU.
16 GB DDR4 RAM.

2K çözünürlük için 10-15 bin TL bütçeli bir GPU önerim: RTX 3060 Ti. Bu kart, 2K çözünürlükte en yeni oyunları yüksek ayarlarda oynamanıza olanak sağlayacaktır.

Darboğaz, bir sistemdeki iki bileşenin birbirini sınırlamasıdır. Örneğin, CPU çok güçlüyken GPU çok zayıfsa, CPU GPU'nun tam potansiyelini kullanamayabilir. Bu durum, oyunlarda kare hızlarında düşüşe neden olabilir.

Sistemiz, 2K çözünürlük için yeterli bir CPU'ya sahiptir. Bu nedenle, bir RTX 3060 Ti ile herhangi bir darboğaz sorunu yaşamayacaktır.

İşte bazı alternatif öneriler:

• AMD Radeon RX 6700 XT
  • NVIDIA RTX 3070
  • NVIDIA RTX 3070 Ti
Bu kartlar, RTX 3060 Ti'den daha güçlüdür, ancak daha pahalıdır. Bütçenize uygun bir kart seçmenizi tavsiye ederim.

Darboğazı anlamanıza yardımcı olacak bazı bilgiler:

• Darboğaz, genellikle CPU ve GPU arasındaki performans farkının büyük olduğu durumlarda görülür.
  • Darboğaz sorununu çözmek için, CPU'yu veya GPU'yu yükseltebilirsiniz.
  • CPU'yu yükseltmek, genellikle daha ucuz bir seçenektir.
Umarım bu bilgiler yardımcı olmuştur.

2K çözünürlük için 10-15 bin TL bütçeli bir GPU önerim: RTX 3060 Ti. Bu kart, 2K çözünürlükte en yeni oyunları yüksek ayarlarda oynamanıza olanak sağlayacaktır.

Darboğaz, bir sistemdeki iki bileşenin birbirini sınırlamasıdır. Örneğin, CPU çok güçlüyken GPU çok zayıfsa, CPU GPU'nun tam potansiyelini kullanamayabilir. Bu durum, oyunlarda kare hızlarında düşüşe neden olabilir.

Sistemiz, 2K çözünürlük için yeterli bir CPU'ya sahiptir. Bu nedenle, bir RTX 3060 Ti ile herhangi bir darboğaz sorunu yaşamayacaktır.

• AMD Radeon RX 6700 XT
  • NVIDIA RTX 3070
  • NVIDIA RTX 3070 Ti
Bu kartlar, RTX 3060 Ti'den daha güçlüdür, ancak daha pahalıdır. Bütçenize uygun bir kart seçmenizi tavsiye ederim.

• Darboğaz, genellikle CPU ve GPU arasındaki performans farkının büyük olduğu durumlarda görülür.
Buram buram yapay zekâ kokuyor.

Bende 3700X var 6700 XT'yle birlikte kullanıyorum. Daha yüksek FPS'lere çıkayım dersen ama 6800 XT güzel olur.

• AMD Radeon RX 6700 XT
  • NVIDIA RTX 3070
  • NVIDIA RTX 3070 Ti

Hocam siz neden yapay zeka gibi konuşuyorsunuz hep acaba? Önerileriniz de genelde mantıksız ayrıca.

Gpu olarak 6700 sapphire nitro(2.el) alabildim.

yalniz benim monitörüm ag241qg g-sync miş,Gpu ise freesync ,bu olay benim başımı ağrıtır mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı