R7 3800XT RX 5700XT sistem oyun oynarken kapanıyor

Westslinger

Hectopat
Daha fazla  
Oyun oynarken PC kapanıyor lakin bu her oyunda olmuyor. LoL, Valorant, CS2, God of War: Ragnarok, warhammer 40000: Space marine 2, GTA 5, Valheim, megabonk gibi oyunları PC de rahatlıkla oynuyorum. Lakin bloodlines 2'yi oynarken PC'm aniden kapanıyor. Ne bir hata ne de başka bir şey direk kapanıyor. Onun dışında bazen oyun oynarken oyunlarda kasmada yaşıyorum 5-10 saniye oyun kasıyor sonra düzeliyor oyunlar M.2 SSD'de yüklü olmasına rağmen. Sıkıntının PSU'dan kaynaklandığını düşündüm ve OCCT programı ile 15 dakika test ettim.

Full yükte herhangi bir kapanma olmadı aynı zamanda RAM, CPU ve GPU testlerine de yaptım herhangi bir sorun çıkmadı. Lakin bu durum bloodlines 2 de oluyor diye olmayacak anlamına gelmiyor. Aynı sorunu bir kez GTA 5'te yaşamıştım. Kısacası bütün oyunları diken üstünde oynuyorum ha kapandı ha kapanacak. Yardımcı olursanız sevinirim. PSU 750W ve sertifikalı sistemimde görselde mevcut.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-11-06 231441.png
    Ekran görüntüsü 2025-11-06 231441.png
    40,6 KB · Görüntüleme: 4
Occt power testi yaparken sıcaklıklar ne durumdaydı?

Testte yüksek ama kapanma yacak kadar değil. Oyunda ise gayet normal. Sorunu ekran kartında aramanızı tavsiye ederim. AMD fanbpyları bile rx 5000 serisinin çok sorunlu olduğunu kabul ediyor. Farklı driver sürümleri deneyebilirsiniz.

Ek olarak imkan varsa bir arkadaşınız ile kısa süreli birkaç günlük ekran kartı değiş tokuş yapın, ikiniz de test etmiş olursunuz sorun başka bir şeyde mi yoksa kartta mı kesin sonuç verir.

Hocam 5700XT kullanıcısıyım son sürümde herhangi bir kapanma yaşamadım.
Konu AMD olunca bu tür şüpheler elbet normal ama bende herhangi bir şekilde ne bir watman hatası nede başka birşey yaşamadım bu ekran kartı ile

Ek olarak imkan varsa bir arkadaşınız ile kısa süreli birkaç günlük ekran kartı değiş tokuş yapın, ikiniz de test etmiş olursunuz sorun başka bir şeyde mi yoksa kartta mı kesin sonuç verir.
Hocam kasanın içini açtığımda çok daha farklı bir durumla karşılaştım ben 2x16 olarak 2 ram im var lakin slot 2 ve 4 yada 1 ve 3 olarak takılması gerekirken 1 ve 4 olarak takılı olduğunu gördüm şimdi onları 2 ve 4 olarak ayarladım hatta ben ram mhz değeri mi ayarlayamıyordum bu işlem sonrası ikisinin de mhz sini sabitleyebildim sizce bu durum bu soruna yol açmış olabilir mi

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı