R7 4800H GTX 1650 sistemde darboğaz

Sefa Deniz

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni bir laptop aldım. ASUS ROG STRIX G513IH-HN002 model.
İşlemci: Ryzen7 4800H 2.9GHz Turbo-4.2GHz
Ekran kartı: GTX 1650.
RAM: 8 GB DDR4 tek slot 3200MHz.
SSD: 512 GB M.2
Ancak ekran kartının yetersiz kaldığını ve işlemciye yük bindiğini düşünüyorum.
CS:GO gibi işlemci bazlı oyunlarda çok düşük FPS değerleri alıyorum. 90-110
Ekranım 144Hz ancak 144 kare göremiyorum bile.
Sorunu nasıl çözebilirim veya teknik servisten bu süreçte nasıl yardım alabilirim?
Cevaplarsanız çok sevinirim. Teşekkürler.
(Benchmark test: %13, 56)

Son düzenleyen: Moderatör:

İyi işlemci düşük ekran kartı darboğaz yapmaz hocam. CS:GO işlemci ağırlıklı bir oyun zaten işlemci kullanımının yüksek olması gayet normal aldığınız FPS değerleri ise normal değil. Arkadaşın da dediği gibi 8x2 yapın RAM'leri ciddi bir artış olmaz ama katkısı olacaktır.

Oyun içindeyken alt+R tuşlarına basarak ekran kartı ve işlemcinin kaç kullandığını görebilirsiniz.

Böyle bir işlemcinin 1650yle darboğaz yapacağını sanmıyorum. Zaten laptoplarda darboğaz yapmayacak konfigürasyonlar seçilir. Msi afterburner kullanarak oyun içi değerlerin ss ini atabilir misiniz

Böyle bir işlemcinin 1650yle darboğaz yapacağını sanmıyorum. Zaten laptoplarda darboğaz yapmayacak konfigürasyonlar seçilir. Msi afterburner kullanarak oyun içi değerlerin ss ini atabilir misiniz
msi afterburner benim pc de çalışmıyor hocam
oyun içinde bu mapte 60-100fps veriyor

Dosya Ekleri

• Lobi.jpg
    224,5 KB · Görüntüleme: 47
  • Oyun içi.jpg
    435,4 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…